(UPDATE) Băsescu este nemulţumit de ritmul de lucru al unei firme care lucrează la digul de la Doljeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Mă faceţi să vă vizitez des!" l-a avertizat preşedintele pe reprezentantul societăţii care se ocupă de construcţia unui tronson de dig.

Întrebat de şeful statului unde sunt utilajele care trebuie să lucreze la dig,  reprezentantul firmei bucureştene a răspuns că sunt ţinute în bază, «din cauza intemperiilor».

Răspunsul l-a iritat pe preşedinte mai ales că acesta observase că lucrările aflate în responsabilitatea Societăţii de Construcţii Hidrotehnice Iaşi sunt mult mai avansate pe alte două tronsoane de dig.

Dincolo erau utilajele la lucru...să terminaţi, că dacă îi prinde pe oameni primăvara cu un tronson neterminat tot îi lovesc inundaţiile. Dacă cumva nu puteţi, mai bine spuneţi  din vreme", l-a avertizat Băsescu pe reprezentantul firmei din Capitală.

Lucrările pentru construcţia  a 7,8 km de dig pe malul Siretului pentru protecţia localităţilor componente comunei Doljeşti sunt efectuate pe trei tronsoane. Două dintre acestea sunt executate de Societatea de Construcţii Hidrotehnice Iaşi şi unul de Societatea de Construcţii Bucureşti.

„Aici am promis eu că se face digul, dar la ce am văzut mă faceţi să vă vizitez des", a ţinut să mai lanseze un avertisment şeful Statului, înainte de plecarea spre Săuceşti (Bacău), următoarea destinaţie a vizitei în Moldova.

Tronsonul care începe în zona satului Rotunda măsoară 3,2 kilometri de dig, iar până în prezent s-au efectuat doar 650 de metri. Firma din Iaşi a realizat în schimb aproape 2 km de dig, termenul final al întregului ansamblu de lucrări fiind 1 decembrie 2010.

Şeful Statului şi-a propus să viziteze astăzi lucrările din trei localităţi afectate de inundaţiile din această vară. Conform Biroului de presă al Administraţiei Prezidenţiale, Traian Băsescu se va opri mai întâi la podul din localitatea suceveană Dorneşti, după care va merge să inspecteze stadiul de execuţie al lucrărilor la digurile din Buruieneşti-Rotunda (Neamţ) şi Săuceşti (Bacău).

Preşedintele ţării a mai afectuat o astfel de vizită în urmă cu o lună, pe 10 august, la scurt timp de la începerea lucrărilor la digurile de pe Siret.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite