Neamţ: Tinerii se costumează pentru Halloween

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii se întrec în costume care de care mai colorate pentru marea petrecere
Tinerii se întrec în costume care de care mai colorate pentru marea petrecere

Sute de amatori de distracţie din oraş s-au pregătit să celebreze Holloween-ul prin serbări şcolare, la baluri mascate, în cluburi sau acasă.

Vampiri, vrăjitoare, fantome, piraţi sau prinţese s-au pregătit de bal la Piatra Neamţ în acest final de săptămână. Startul a fost dat de serbările şcolare, micuţii pregătindu-se încă de la mijlocul lunii de balul mascat.

„Au făcut afişe, şi-au pregătit costumaţiile şi am avut şi concursuri de cioplit dovleci. Imaginaţia lor nu are limite. Am avut-o la balul mascat pe fiica lui Dracula, dar şi pe soţia lui Frankenstein“, a declarat profesoara Laura Petrescu.

O mulţime de petreceri organizate în cluburi

Dacă părinţii au fost nevoiţi să cheltuiască câteva zeci de lei pentru costumele micuţilor, liceenii care au ales petrecerile din cluburi în noaptea de Halloween preferă să-şi dea banii pe costumaţie, nu pe măştile înfricoşătoare.

„Mi-am rezervat o masă cu nişte prieteni într-un club din oraş. Costumaţia este obligatorie, aşa că mă îmbrac în fantomă pentru că găsesc un cearşaf alb prin casă şi scap de cheltuieli. Mai bine mă distrez cu ei decât să dau bani pe costume. E mai mult de amuzament şi e bine că a apărut şi la noi moda petrecerilor de Halloween“, crede Ştefan Atănăsoaie, elev în clasa a XII-a.

Liceenii preferă balurile mascate din cluburi, unde programul este ales de organizatori, iar preţul de intrare variază de la 10 la 25 de lei, sumă în care poate fi inclusă şi consumaţia. Cei care au trecut de 20 de ani, dar care vor să împrumute puţin şi din spiritul american, spun că aleg petrecerile la domiciliu.

„În ultimii trei ani ne adunăm la un prieten care are casă. Acum ne-am gândit la o crimă misterioasă, iar cel care va dezlega cel mai repede misterul va primi o sticlă de şampanie şi un dovleac. Nu vrem să cheltuim prea mulţi bani, dar profităm de orice ocazie de distracţie. Anul trecut am câştigat premiul pentru cel mai bun costum făcut acasă, pentru că nu am avut voie să le cumpărăm de-a gata“, povesteşte amuzat informaticianul Gabriel Chirilă.

Spiritele americanilor nu sunt agreate de toţi

Moda a prins la tinerii pietreni, însă există şi voci mai puţin încântate de petrecerile cu personaje înspăimântătoare. „Am luat Valentine’s Day, acum au început şi cu măştile astea hidoase. Dacă le spui să se mascheze de Anul Nou, când e obiceiul la noi, spun că sunt prea mari pentru asta, dar acum n-au nimic de comentat. Asta e, fiecare generaţie e cu distracţiile ei“, crede pensionara Sofia Mancaş.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite