Neamţ: Ticu Lăcătuşu împlineşte astăzi 50 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietreanul este primul român care a urcat pe Everest precum şi singurul român care a cucerit cele mai înalte vârfuri ale celor 7 continente.

Constantin „Ticu" Lăcătuşu s-a născut la Piatra Neamţ pe 21 februarie 1961. A absolvit Facultatea de Geologie din Bucureşti în 1986.

Nu ştiu cum să mă definesc. Poate: alpinistul, geologul Ticu Lăcătuşu. E foarte greu de spus, nu ştiu, sunt un tip normal, căruia îi plac viaţa şi aventura", spune Ticu Lăcătuşu despre el pe blogul personal.

În ultimii 20 de ani, alpinistul nemţean a stabilit premiere mondiale şi naţionale înscriind România în elita alpinistică internaţională.

În urmă cu doi ani a demarat proiectul Eco Greenland 2009 pe care l-a realizat în două etape.

(Video) Ticu Lăcătuşu blocat în Islanda de vremea rea

După ce a cucerit cei mai înalţi munţi de gheaţă din Arctica, Lăcătuşu a revenit în Groenlanda pentru a traversa insula de la est la vest, pe schiuri, după un traseu lung de 600 de km făcut în urmă cu peste un secol exploratorul norvegian Fridtjof Nansen. Reuşita a consemnat o premieră 100% românească.

Ticu Lăcătuşu a atins vârful insulei de gheaţă

Pentru că a rămas mereu legat de oraşul în care s-a născut şi unde trăieşte, Ticu Lăcătuşu a botezat un vârf virgin cucerit în Arctica cu numele Petra Peak. Numele are rezonanţă cu cel al fetiţei sale dar şi cu urbea de sub Pietricica.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite