Neamt: Tânăr ajutat să-şi păstreze rinichiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea lui Florin Miron (20 de ani), disperat că nu are bani să se întreţină, a stârnit numeroase reacţii.

Unii s-au arătat dispuşi să-i cumpere rinichiul, iar alţii, înduioşaţi de gestul lui, i-au promis ajutor necondiţionat. O persoană din Craiova i-a oferit 10.000 de euro pentru rinichi, dar tânărul a refuzat-o. „M-a sunat o judecătoare din Craiova, care mi-a spus că are nevoie de rinichi pentru o fată de 23 de ani. Mi-a oferit 10.000 de euro, dar a spus să merg să îmi fac analizele, să vadă ce grupă sanguină am şi dacă nu sufăr de vreo boală“, a spus Florin Miron.

Şcoală şi cazare gratis
În acelaşi timp, reprezentanţii a două şcoli de şoferi s-au oferit să îl susţină pe tânăr să-şi scoată permis de conducere fără să plătească. „Nu este nevoie să-şi vândă un rinichi pentru asta. Conduc o şcoală de şoferi, dar în Bucureşti, dacă vrea, îi voi asigura cursurile şcolii de şoferi gratuit“, a scris, pe neamt.adevarul.ro, Daniel Dinu. Ajutorul era atractiv, mai ales că includea şi alte facilităţi. „Patronul şcolii din Bucureşti mi-a oferit chiar şi cazare la mama lui, dar nu m-am dus, că e departe“, a explicat Florin. Acesta a acceptat în cele din urmă ajutorul venit de la o şcoală de şoferi din Piatra Neamţ.


Directoarea acesteia, Doiniţa Ciocan, spune că a fost impresionată după ce i-a citit povestea publicată în „Adevărul de Seară“ Neamţ. „Merg zilnic la o persoană în vârstă de 90 de ani, care este o pasionată cititoare a «Adevărului de Seară». Aceasta mi-a atras atenţia asupra cazului tânărului care vrea să-şi vândă un rinichi. Mi-a dat ziarul şi am văzut că pot scrie pe adresa de internet menţionată la finalul textului“, a explicat Doiniţa Ciocan.

„Trebuie ajutat la nevoie“
Astfel, ea i-a propus lui Florin să vină la şcoala ei pentru a se pregăti să devină şofer. „Un om trebuie ajutat la nevoie şi cred că acel tânăr merită. Dorinţa lui puternică de a munci, mai ales fizic, nu ar mai putea fi îndeplinită doar cu un singur rinichi“, a declarat Doiniţa Ciocan. Florin spune că va veni la Piatra Neamţ săptămâna viitoare. Până atunci, el va căuta să facă rost de bani de drum. „Îmi voi căuta ceva de lucru la fân. M-a sunat cineva din Dămuc să mă cheme la treabă la un imaş. Voi împrumuta nişte bani de la cineva din familie ca să pot să merg“, a încheiat Florin.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite