Neamt: Tabere cu folk, muzică uşoară şi fotografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Cultură din Piatra Neamţ îi invită pe elevi şi studenţi să-şi petreacă vacanţa de vară în ateliere de creaţie. Cursurile costă 90 de lei pentru cinci zile, iar un pachet cu pensiune completă ajunge la 350 de lei.

 Tinerii din întreaga ţară sunt aşteptaţi în această vară în oraşul de la poalele Pietricicăi, la patru tabere inedite. Prima ediţie a Taberei Naţionale de Beatbox este programată în perioada 4-10 iulie, cea de-a treia ediţie „Folk pentru tineri“ este de pe 11 pe 17 iulie, Tabăra Naţională de Muzică Uşoară va avea loc în săptămâna 18-24 iulie, iar cea de Creaţie Diaporamică între 25 şi 31 iulie.


Spectacole de gală


„Sunt tabere unice în România prin profilul lor. Fiecare se va încheia cu un spectacol de gală, care va avea loc pe scena Casei de Cultură. La sfârşitul cursurilor, participanţii şi profesorii însoţitori vor primi diplome din partea Universităţii Populare de Artă şi Cultură Piatra Neamţ“, a declarat Stelian Grigore, directorul Casei de Cultură.


Până acum, s-au înscris elevi şi studenţi din Neamţ, Braşov, Bacău, Harghita, Iaşi şi Suceava. Pentru fiecare tabără, numărul maxim de locuri este de 20, iar participanţii din anii trecuţi au prioritate. Profesorii care vor preda în aceste tabere sunt voluntari.


Dacă folk-ul sau muzica uşoară nu sunt străine tinerilor, beatboxingul şi creaţia diaporamică reprezintă experienţe inedite pentru mulţi adolescenţi. Beatboxingul este o formă de percuţie vocală care implică arta de a imita sunete, iar diaporama presupune realizarea de colaje formate din cadre foto şi, eventual, secvenţe video pe fundal muzical.


„Printre cei care vor participa la Tabăra de Beatbox se numără tineri deja cunoscuţi pe plan naţional: beatboxerul Ervin Herskovics, din Satu Mare, naista Mădălina Luca şi deja celebra violonistă Sara Stroici, ambele din judeţul Neamţ“, a mai spus Stelian Grigore. Participanţii vor vizita oraşul, se vor plimba cu telegondola şi se vor relaxa la Ştrandul Tineretului.

Costuri mai mici decât în alte tabere


Cei care vor să ia parte numai la cursurile de vară vor plăti 90 de lei pentru cinci zile. Elevii sau studenţii care optează pentru cazare şi masă în regim de demipensiune (mic dejun şi cină) trebuie să plătească 250 de lei. Iar cazarea la căminul Liceului Economic şi trei mese pe zi la unul din restaurantele din oraş costă 350 de lei.  Neachitarea taxei de 90 lei în termen de 10 zile de la înscriere duce la pierderea locului în tabără. Preţul cazării şi al meselor se achită la sosirea în tabără.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite