Neamţ: Străzile ciuruite, test al nervilor pentru şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietrenii au făcut un top al zonelor cu multe cratere, în care conduc strada Petru Rareş şi bulevardul Ştefan cel Mare. Acoperirea gropilor apărute la tot pasul se lasă însă aşteptată din cauza vremii nefavorabile.

 Piatra Neamţ a devenit un adevărat traseu cu obstacole pentru şoferii care încearcă să ocolească gropile din carosabil. Locuitorii oraşului se plâng că nu mai este zonă în care asfaltul să nu se fi fisurat la ieşirea din iarnă.

Se tem să iasă pe traseu

Dacă ar fi să facă un top al străzilor cu gropi, pietrenii spun că nici nu ştiu de unde să înceapă şi unde să termine. „Iau în calcul zonele pe unde circul eu mai des. Pe primul loc ar fi strada Petru Rareş, urmată de bulevardele Ştefan cel Mare şi Traian, strada Mărăţei, Aleea Ulmilor, strada care face legătura între Gostat şi Biserica «Precista Nouă», strada Prof. Ion Negri şi tot aşa“, a spus şoferiţa Roxana Tofan.

Şi mai speriaţi de craterele din asfalt sunt elevii şcolilor de şoferi. „Mai am cinci şedinţe şi termin şcoala. Acum am mai învăţat să le ocolesc, dar la început le luam din plin. Eu nu pot să intru pe contrasens ca să le evit“, recunoaşte Alexandru Coman. Învăţăcelul mai spune că cele mai grele trasee i se par cele din cartierul Precista, în zona 1 Mai sau pe variantă. „Pe la Liceul Forestier am văzut că mai peticeau, dar tot mai e nevoie. Şi în spatele mall-ului de la 1 Mai e jale“, susţine viitorul şofer.

În multe zone din oraş, stratul de asfalt nu a mai fost înlocuit de mai bine de 10 ani. „Două dintre cauzele care au dus la apariţia respectivelor gropi sunt soluţia de deszăpezire folosită în timpul iernii, care erodează, şi îmbrătrânirea stratului de asfalt“, a precizat viceprimarul Dragoş Chitic.

Speranţe mai mari, la vară

Deşi calendaristic a început primăvara, ninsoarea din weekend i-a făcut pe edili să amâne „marea peticeală“.

„Când condiţiile atmosferice vor fi favorabile, se va interveni în forţă pentru acoperirea gropilor apărute în acest început de primăvară“, a adăugat viceprimarul. Edilii speră ca în vară să demareze reparaţiile capitale pe o serie de străzi din municipiu, mai exact realizarea canalizării pluviale acolo unde nu există sau unde funcţionează defectuos, trotuare moderne şi refacerea carosabilului.

Asta pentru că Primăria Piatra Neamţ a fost inclusă în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii care presupune modernizarea şi asfaltarea a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local. Documentaţia nu a ajuns deocamdată la Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite