Neamţ: Străzi pline de gropi după topirea zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumurile din Piatra Neamţ arată ca după război pentru că asfaltul a cedat în urma fenomenului îngheţ-dezgheţ. Angajaţii Publiserv au ieşit ieri cu utilaje în oraş pentru a petici craterele pe care şoferii pietreni nu le pot ocoli.

Giratoriul de la Pamgaz, test al nervilor pentru şoferi

Şoferii spun că s-au săturat de condiţiile de trafic din oraş. Dacă în luna decembrie a anului trecut făceau patinaj viteză pe unele străzi, acum sunt nevoiţi să facă slalom printre gropile răsărite în asfalt după topirea zăpezii.

„Pe Calea Romanului sau pe strada Calistrat Hogaş trebuie să te strecori printre ele dacă nu vrei să-ţi rupi maşina în două. Dacă-mi stric maşina, nu mi-o repară nimeni, dar văd că nici străzile nu sunt reparate. Când era frig am avut polei, acum avem gropi“, a spus nervos şoferul Petru Ailincăi.

Peticeli de compromis până la primăvară

Edilii spun că vremea nu permite încă demararea lucrărilor de asfaltare. „Materialul folosit pentru asfaltarea la rece ar fi prea scump, aşa că acum, când s-a topit zăpada, se face inventarierea problemelor apărute în toate zonele oraşului şi abia la primăvară se va trece la acoperirea gropilor din carosabil“, a precizat Ludmila Armaşu, din cadrul Serviciului Comunicare al Primăriei. Răspunsurile nu-i mulţumesc pe pietreni, aceştia considerând că inventarierea gropilor din oraş este făcută zilnic de orice şofer care încearcă să ajungă la serviciu.

„Pe străzile din Precista trebuie să mergi cu mare atenţie, mai ales că au sens unic şi sunt gropi peste tot. Şi pe bulevardul Decebal au început să apară denivelări şi să se fisureze asfaltul, iar în sensul giratoriu din spatele hotelului Ceahlău e o groapă care mă scoate din sărite. Am văzut c-au apărut gropi şi la ieşirea din oraş, unde abia s-au terminat lucrările“, a spus economistul Ionuţ Barna. Totuşi, până la marea asfaltare din primăvară, se pare că nervii şoferilor au reuşit totuşi să-i scoată pe străzi pe angajaţii de la Publiserv, societatea responsabilă cu asfaltarea din Piatra Neamţ.

„Echipa de la Publiserv a ieşit să asfalteze în zona hotelului Ceahlău pentru că acolo situaţia e mai dificilă şi va continua să acopere şi gropile care deranjează cu adevărat traficul“, a adăugat Ludmila Armaşu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite