Neamţ: Ştrandul se deschide cu plată de la 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sezonul estival va fi inaugurat oficial pe 1 iunie, atunci când vor fi umplute cu apă cele patru bazine din incinta ştrandului.

Sărbătoarea tradiţională de 1 Mai este considerată de administratorii ştrandului un bun prilej pentru redeschiderea bazei de agrement de peste Vale. Testat la pas în zilele de Paşte, locul va deveni în weekend o destinaţie publică pentru pietrenii şi turiştii care vor să-şi petreacă timpul liber într-un mod agreabil. „Zona va fi deschisă pentru început pietonilor şi maşinilor ca un parc de agrement, dar funcţiunile specifice perioadei estivale, respectiv plaja şi bazinele, vor fi activate peste o lună“, a precizat Andrei Dina, directorul societăţii Perla Invest, administratorul bazei de agrement.

Pregătirile pentru redeschiderea ştrandului sunt în toi în aceste zile, când se lucrează la amenajarea şi igienizarea spaţiilor de cazare şi a teraselor de alimentaţie publică. „De 1 Mai, tradiţional rămâne grătarul în aer liber, dar ca să-l prepari în incinta ştrandului, trebuie să închiriezi unul din grill-urile montate în zona special amenajată pentru aşa ceva. Chiar şi cu plată, e greu de găsit la orice oră un grătar liber“, spune inginerul Vasile Atodiresei. Pentru a pregăti un meniu de „1Mai muncitoresc“, clienţii bazei de agrement vor trebui să plătească mai întâi biletul de intrare (3 lei pentru adulţi şi 1 leu pentru copii), precum şi parcarea maşinii, taxată cu 3 lei/oră.

Minivacanţă în resortul dintre munţi
Cei care vor să facă şi mişcare vor achita, în plus, taxele de acces la terenurile de tenis sau fotbal şi de închiriere a echipamentelor sportive. „Tot de la 1 mai vor fi disponibile contra cost şi spaţiile de cazare din căsuţe. În funcţie de modulul ales, o noapte de cazare costă între 40 şi 80 de lei de persoană“, a mai spus directorul Perla Invest.

Pregătirile de anvergură pentru sezonul de vară vor fi făcute pe parcursul lunii viitoare, atunci când sunt programate lucrări de reamenajare la piscine şi la locurile de joacă pentru copii. Administratorii bazei spun că după data de 1 mai vor începe şi amenajările peisagistice, astfel încât ştrandul să arate ca o locaţie de top nu doar pentru pietreni, ci şi pentru turiştii din alte judeţe.   

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite