Neamț: Spitalul Bisericani, ultimul pe lista descentralizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii de la Ministerul Sănătăţii au îndreptat pe ultima sută de metri eroarea din scripte în privinţa transferului spitalului de pneumoftiziologie de la Bisericani.

După ce au inventat un consiliu local inexistent care să preia în administrare unitatea de pe raza comunei Alexandru cel Bun, demnitarii ministeriali au publicat în Monitorul Oficial anexa cu numele corect al viitorului gestionar al spitalului.

„După corectura celor de la Minister am trecut și noi prin Consiliul Local hotărârea privind preluarea spitalului", a spus Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun.

Edilul localităţii care s-a pricopsit cu unitatea spitalicească nu ştie însă la această dată cum se va descurca cu gestionarea cheltuielilor ce-i vor încărca vistieria local.

„Bugetul propriu e de 400.000 de lei dar ajunge la 1,6 milioane lei cu tot cu sursele atrase şi cu alte venituri. Chiar şi aşa, banii nu ne ajung decât pentru salarii, iluminatul public, şi întreţinerea şcolilor", şi-a făcut calculele Ion Rotaru.

Prima unitate sanitară preluată de o autoritate locală în Neamţ este spitalul orăşenesc Bicaz. Unitatea a trecut în subordinea primăriei la finele săptămânii trecute. Până pe 10 iulie va trebui ca procesul de transfer a celorlalalte şase spitale din judeţ să fie încheiat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite