Neamţ: Spital particular în loc de azil, la Bicaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pavilion al unităţii desfiinţate în aprilie a fost concesionat Centrului Medical „Sfânta Elena“, pentru 20 de ani. Constantin Catrinoiu, primarul Bicazului, vrea ca în celălalt pavilion să funcţioneze o policlinică tot în regim privat.

Unul dintre cele două pavilioane ale fostului Spital Orăşenesc Bicaz, desfiinţat de la 1 aprilie de Ministerul Sănătăţii pentru a fi transformat în azil de bătrâni, a fost concesionat unei firme particulare. Reprezentanţii acesteia vor să înfiinţeze o nouă unitate spitalicească.


2.832 de euro pe an


„Prin desfiinţarea spitalului public s-a creat o situaţie deosebită în problema asigurării asistenţei medicale pentru populaţia din zonă. Oamenii au mare nevoie de spital şi, de aceea, am concesionat un corp de clădire, iar în celălalt vrem să facem ambulatoriu“, a precizat primarul Constantin Catrinoiu.


Licitaţia a avut loc la începutul săptămânii trecute, iar contractul a fost semnat cu Centrul Medical „Sfânta Elena“ SRL pentru suma de 1,2 euro pentru un metru pătrat pe an. Pavilionul are o suprafaţă de 2.360 de metri pătraţi şi se află în domeniul public al oraşului.


„Consilierii locali au aprobat pe 28 aprilie această concesionare, dar numai cu păstrarea destinaţiei iniţiale. Este neapărat nevoie de spital la Bicaz, cu toate secţiile pe care le-a avut înainte. Ar fi păcat să se piardă spaţiile existente, recent renovate şi utilate cu aparatură performantă“, a precizat viceprimarul Mihai Săpunaru. Ioan Uleia, fostul director al Spitalului Orăşenesc, consideră că transformarea într-un spital particular cere o perioadă mare de timp şi că are de depăşit multe obstacole.


Firmă înfiinţată în aprilie


„Iniţial, spitalul a fost conceput cu circuitele specifice. Acum, prostia cu desfiinţatul spitalului s-a făcut, dar când îl transformi e mai greu să potriveşti. Fiind vorba de un spital privat, va fi pe bază de bani, iar în zonă sunt mulţi oameni cu posibilităţi materiale foarte reduse“, a declarat doctorul Ioan Uleia. Firma care a preluat pavilionul este înfiinţată în aprilie anul acesta, are sediul în Preluca, comuna Pângăraţi, iar unicul asociat şi administrator este medicul Doina Creţu.


În asociere cu soţul ei, Viorel, Doina Creţu mai are Centrul Medical Asclepion din Piatra Neamţ. Membri ai acestei familii sunt asociaţi în grupul de firme Nordarin din domeniul exploatării şi prelucrării lemnului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite