Neamţ: Spionaţi de părinţi în vacanţă la Ceahlău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii nu mai stau cu grijă pentru că seara pot urmări pe internet filmări cu activităţile de peste zi ale odraslelor.

După opt ani în care cazarea şi activităţile se desfăşurau la Centrul Ecumenic „Daniil Sihastrul“, administratorii afacerii au înfiinţat din acest an un spaţiu modern de cazare situat lângă releul din Durău.

Centrul poate găzdui 80 de copii pe serie, iar taberele se organizează până pe 4 septembrie. „Tot sistemul funcţionează pe grupuri de minim 10 copii de vârstă şcolară care trebuie să fie însoţiţi şi de câte un cadru didactic“, spune Ciprian Cobzariu, patronul complexului.

Monitorizare permanentă pentru părinţi

Într-un sejur de 7 zile, copiii au ocazia să îmbine activităţile recreative cu cele educative. După micul dejun, aceştia merg în spaţiul amenajat special pentru a participa la cursuri. „Între orele 9.30 şi 13.30, ei au ocazia să facă practică, pe ateliere, în cinci din cele şapte domenii în care avem instructori pregătiţi: arte plastice, teatru, dans, muzică, artă fotografică, sport şi cunoaşterea naturii“, mai spune Ciprian Cobzariu.

Părinţii par încântaţi de această metodă de petrecere a vacanţei. „O astfel de tabără e mult mai utilă pentru un copil decât o vacanţă cu părinţii. Poate socializa cu cei de vârsta lui  şi învaţă să se descurce singur“, consideră pietreanca Mariana Dorneanu, mama a doi băieţi de 6, respectiv 10 ani. Mai mult decât atât, părinţii au posibilitatea să vadă zi de zi cum au petrecut micuţii la Durău.

Seara, la discotecă

„Tot ceea ce se face în tabără se filmează şi se încarcă pe site, iar seara părinţii pot vedea ce fac copiii. În plus, la final, micuţii primesc un CD cu poze şi un DVD cu filmul realizat în sejurul petrecut în tabără“, mai spun administratorii. 

După amiază, copiii îşi pot petrece timpul liber socializând prin jocurile puse la dispoziţie în complex (şah, cărţi, Monopoly, jocuri de vârstă şcolară), să facă sport sau să meargă în excursii în împrejurimi. Până la cină, sunt organizate plimbări la cascada Duruitoarea sau până la cabana Fântânele. Într-una din zile este programată şi o plimbare cu vaporaşul pe lacul Izvorul Muntelui.

„Fiecare seară se încheie cu o discotecă în aer liber, iar în ultima zi de sejur aprindem un foc mare de tabără“, mai spune reprezentantul complexului ArtEd.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite