EXCLUSIV: Noul șef al Poliției Neamț, Dorel Manole: „Am fost luat prin surprindere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful IPJ Neamţ a cerut eliberarea din funcţie, iar în locul său a fost numit Dorel Manole, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Bacău.

ora. 15.30 Comisarul șef Dorel Manole a declarat astăzi pentru Adevărul de Seară Neamț că a rămas surprins de decizia de numire a sa în funcția de șef al IPJ Neamț în locul comisarului șef Aurel Șoric.

Dorel Mararu, noul sef al IPJ Neamt

„Am fost și eu luat prin surprindere de această numire. Cunosc situația operativă de la Neamț și voi căuta să îndrept lucrurile acolo", a spus noul șef al Poliției Neamț (Foto).

Dorel Manole a precizat că are cunoștințe despre situația din Neamț deoarece a lucrat în cadrul DGIPI și, ca șef al serviciului zonal Bacău în cadrul Direcției Generale Anticorupție a avut competențe în ambele județe.

„Nu știu dacă va fi greu, dar cu certitudine nu va fi ușor să rezolvăm problemele de la Neamț", a mai adăugat comisarul șef Manole.

Numirea noului șef la Poliția Neamț va avea loc miercuri la IPJ Neamț, în prezența noului șef al IGPR, chestorul de poliție Liviu Popa.

Ora 15.20

Ministrul de Interne Traian Igaş a anunţat, în urmă cu câteva minute, că noul şef al Poliţiei nemţene va fi comisarul Dorel Manole, cel care ocupă funcţia de şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie Bacău.

Aurelian Vasea Şoric, fostul şef al IPJ Neamţ, a fost anchetat în ultima săptămână de Corpul de Control al ministrului de Interne ca urmare a scandalului apărut după crima din cafenea, de pe 15 noiembrie, iar astăzi a fost eliberat din funcţie.

Şefii de post au uitat de ameninţările cu demisia

„După începerea cercetărilor, Aurelian Vasea Şoric a cerut eliberarea din funcţie şi am fost de acord. Acum aştept ca şi şefii de post, care au spus că-şi vor da demisia să facă acest lucru", a spus ministrul de Interne Traian Igaş.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite