Neamţ: Şoferul care a băgat în spital un copil are interdicţie de a părăsi ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorul accidentului a scapat de arestul preventiv
Autorul accidentului a scapat de arestul preventiv

Târgmureşeanul  fusese prins de poliţişti după o oră şi 30 de kilometri distanţă de locul unde a comis accidentul

Accidentul a avut loc joi, 11 februarie, în jurul orei 14.35 pe Drumul Naţional 15, în comuna Hangu. Pentru că nu a adaptat viteza la carosabilul acoperit cu mâzgă, G. Ştefan, de 31 de ani, din Târgu Mureş a acroşat cu maşina un băiat, în vârstă de 12 ani, care se deplasa regulamentar într-un grup de copii pe partea stângă a drumului. Şoferul a părăsit locul accidentului, dar a fost depistat de poliţişti în satul Bistriţa, comuna Alexandru cel Bun, în timp ce se apropia de Piatra Neamţ, destinaţia deplasării sale.

A doua zi după accident, G. Ştefan a fost reţinut pentru 24 de ore fiind suspect de comiterea infracţiunilor de vătămare corporală gravă din culpă, conducerea unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală şi părăsirea locului faptei fără sesizarea poliţiei.

Victima a suferit leziuni grave, iar în urma concluziilor medico-legale s-a stabilit că necesită între 62 şi 65 de zile de îngrijiri medicale. Analizele de laborator au arătat că şoferul avea în sânge o alcoolemie de 1,60 grame la mie, respectiv 1,45 grame la mie", a declarat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Sâmbătă, suspectul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins această propunere, dar l-a obligat pe şofer să nu părăsească ţara în următoarele 29 de zile.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite