Neamţ: Calvarul şoferilor înzăpeziţi pe drumul Moldoveni-Români a luat sfârşit (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din această seară începe viscolul
Din această seară începe viscolul

Şoferii care au ales în această dimineaţă să circule pe drumul judeţean care leagă municipiul Roman de oraşul Buhuşi au rămas blocaţi de nămeţi între comunele Moldoveni şi Români.

UPDATE ora 13.00 Tronsonul de drum a fost deblocat

După ce utilajul primăriei Români a început să deszăpezească porţiunea de drum troienită, în zonă a ajuns şi o autobasculantă cu lamă a societăţii DRUPO, responsabilă cu întreţinerea pe timp de iarnă a drumurilor judeţene.

"Oamenii locului ştiu că panta de aici se înzăpezeşte frecvent. Cei care veneau cu microbuzul coborau şi mergeau pe jos ca să traverseze porţiunea blocată de nămeţi", spune Florin Miclea, unul din şoferii surprins pe drumul înzăpezit de la ora 9.00 dimineaţă.

Calvarul şoferilor înzăpeziţi în această dimineaţă a luat sfârşit după circa trei ore de chin.

---------------

UPDATE ora 12.40 Şoferii sunt scoşi din nămeţi de un utilaj de la primăria Români

În zonă a ajuns un echipaj de la serviciul local de voluntari al primăriei Români care deblochează drumul înzăpezit. Opt maşini aşteaptă să poată trece înspre Moldoveni şi Români în timp ce utilajul acţionează pentru deszăpezirea carosabilului.

"Avem un tractoraş cu lamă şi cred că în jumătate de oră o să deblocăm drumul pentru a permite circulaţia. Aici e un tronson de drum judeţean şi trebuia deszăpezit de cei de la DRUPO, dar nu cred că mai ajung astăzi", spune Vasile Poenaru, viceprimarul comunei Români.

---------

Drumul judeţean este blocat de dimineaţă după ce viscolul a troienit zăpada pe carosabil. "Stăm de mai bine de trei ore în zona numită «La sonde» şi nu mai putem înainta din cauza nămeţilor. Am tot dat telefoane, dar nu a venit nimeni să ne scoată de aici", spune şoferul Florin Miclea.

Primarul comunei Români, Manole Ciobanu, spune că deszăpezirea nu a fost efectuată de societatea DRUPO pe tot traseul dintre cele două comune, şi că va trimite un utilaj de la primărue care să desfunde traseul.

"Avem această problemă pe DJ 158 B Lipoveni-Hociungi şi vom trimite utilajul care acţionează acum pe DJ 205 C Horia-Ion Creangă-Stejaru-Valea Ursului, dar o să ajungem cam într-o oră", a precizat Romeo Pustan, director la societetea de drumuri judeţene.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite