Neamț: Și în noiembrie, bolnavii vor primi medicamente gratuite și compensate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavii nemțeni primesc și luna aceasta medicamente gratuite și compensate
Bolnavii nemțeni primesc și luna aceasta medicamente gratuite și compensate

Deși fondurile sunt insuficiente, întreruperea tratamentului ar pune în pericol viața bolnavilor cu afecțiuni grave

Chiar dacă nu există un buget alocat pentru medicamente, farmaciile nemțene aleg să elibereze în continuare rețete. Casa de Asigurări de Sănătate le acceptă și le primește la fiecare final de lună pentru a le deconta ulterior. Pentru luna noiembrie, bugetul stabilit de Casa de Asigurări de Sănătate Neamț pentru medicamentele cu sau fără contribuție personală este de 15 miliarde de lei vechi, chiar și așa fondurile fiind insuficiente. Acești bani sunt destinați pacienților care suferă de afecțiuni grave, adică acele persoane incluse în programul național de sănătate. În cazul acestora, medicația nu poate fi întreruptă, din simplul motiv că le-ar pune viața în pericol. 

Cu toate acestea, farmaciile din județ vor elibera și luna aceasta rețete gratuite și compensate pentru toată lumea. „Casa ne-a anunțat că există bani doar pentru tratamentele celor din programele naționale. Totuși, noi am decis să eliberăm rețete pentru toată lumea, mai ales după ce am văzut că lanțurilor de farmacii le-au fost acceptate spre decontare rețetele", a precizat Ilie Echim, președintele Colegiului Farmaciștilor Neamț.

Și în cursul lunilor septembrie și octombrie, nemțenii și-au putut lua fără niciun fel de probleme medicamentele în regim gratuit și compensat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite