Neamţ: Sezonierii nu sunt pe placul angajatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subvenţia acordată de Stat pentru angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei de vară nu-i tentează pe patroni  

Elevii şi studenţii care vor să facă un ban în vacanţă ar putea, teoretic, să-şi găsească mai uşor un loc de muncă datorită unei legi care acordă subvenţii patronilor care-i încadrează în muncă.

„Aceştia pot primi o subvenţie de 250 de lei lunar pentru fiecare elev sau student angajat. Angajarea trebuie să fie făcută începând cu prima zi de vacanţă şi nu înainte, iar durata maximă a contractului trebuie să fie de 60 de zile", a declarat Elena Chirilă, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ.

Tinerii cred că cele mai multe şanse le au ca vânzători în magazine ori chelneri pe terase.

„Acum trec în anul II la facultate şi am mai lucrat când eram în clasa a XI-a. Atunci am plecat la mare cu banii câştigaţi, iar acum aş vrea să-mi strâng pentru taxa la cămin. Am fost chelneriţă într-un bar din oraş şi, deşi unii prieteni râdeau de mine, am zis că atâta timp cât muncesc nu are de ce să-mi fie ruşine", crede Cristina Petrescu, studentă la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza" din Iaşi.

În schimb, angajatorii renunţă la subvenţii spunând că ar ieşi mai mult în pierdere decât în câştig cu sezonierii.

„Nu aş mai angaja sezonieri, deşi am avut în trecut. Nu mi-au creat probleme, dar eu prefer angajaţii permanenţi, pe care să-i pot forma şi care să rămână fideli locului de muncă. Prefer să-mi motivez angajaţii şi astfel am garanţia lucrului bine făcut şi cu responsabilitate", a spus Cristi Dobrea, proprietarul unui pub din cartierul Precista.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite