Neamţ: Sentinţă favorabilă pentru păgubiţii FNI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

21 de dosare a câte 300 de pagini vor lua drumul Capitalei pentru ca decizia de recuperare a banilor să devină irevocabilă

Sentinţa favorabilă celor care au pierdut banii adunaţi pentru zile negre a fost dată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul în care mii de români au rămas fără agoniseala de-o viaţă. Cele 21 de volume tipărite la Neamţ conţin datele celor aproximativ 1.200 de păgubiţi care aşteaptă acum recuperarea sumelor de la cei 25 de condamnaţi din dosarul FNI.

Sentinţa a fost listată de Fundaţia „Speranţa 96" din Piatra Neamţ şi măsoară aproape un metru înălţime. Pentru tipărirea ei, a fost nevoie de peste cinci ore de muncă, pe aparate de imprimat performante. Membrii fundaţiei sunt cei care încă lucrează la evidenţierea numelor cetăţenilor nemţeni păgubiţi în afacerea FNI. Din datele strânse până acum aceştia se aşteaptă la o valoare totală a prejudiciului de peste 30 de milioane de lei.  

Cele 21 de volume ale sentinţei acordate de magistraţii bucureşteni vor lua drumul Capitalei pentru a primi girul instanţei de fond, care să ateste autenticitatea ei şi să fie încredinţată executorului judecătoresc.

Dacă acei condamnaţi în dosarul FNI care trebuie să ne dea banii înapoi nu au de unde să îşi achite datoria, ne vom îndrepta lupta împotriva statului", spune Mihai Darie, unul dintre cei 1.200 de păgubiţi din judeţul Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite