Neamţ: Şefa Sănătăţii suferă de „tupeu bolnav“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directoarea n-a mai dat pe la serviciu din februarie 2009, când a adus o adeve-rinţă care-i atesta o boală rară: tuberculoză osoasă.

Şefa CAS a intrat în concediu medical într-o perioadă „delicată“, adică după alegerile parlamentare, când şefii instituţiilor publice erau înlocuiţi în masă, pe criterii politice. În cele 16 luni consecutive de convalescenţă, nemţeanca a încasat un venit egal cu salariul net, mai puţin sporurile. „Valoarea salariului de bază al preşedintelui director general este de circa 3.800 de lei“, a precizat Valerică Frăţilă, actualul preşedinte interimar al CAS Neamţ.

Lovită de o boală rară
Directoarea CAS şi-a luat concediu în baza recomandărilor unui misterios medic din Iaşi. Niciun specialist din Neamţ n-a consultat-o, nici măcar medicul ei curant. „Daniela Soroceanu a venit cu diagnosticul pus de medicul specialist de la Iaşi, pe care eu, ca pneumolog, nu pot să îl contest. Noi  facem oficiul de a-i acorda tratamentul şi concediul medical la recomadarea acestui specialist“, a declarat Victor Kirileanu, de la Dispensarul TBC din cadrul Policlinicii de pe lângă Spitalul Judeţean Neamţ. Cazul Danielei Soroceanu a fost analizat până acum de patru ori de comisia de expertiză a Casei de Pensii. De fiecare dată, membrii comisiei au decis că se impune prelungirea perioadei de repaos, în baza solicitării misteriosului medic specialist de la Iaşi.

Ar trebui să zacă la pat
Strania maladie de care ar suferi Daniela Soroceanu are un comportament nefiresc, spun medicii. De regulă, tuberculoză osoasă nu necesită o perioadă atât de lungă de repaos şi tratament decât în cazuri extreme, unde s-ar impune imobilizarea pacientului. „În cazul tuberculozei osoase, concediul medical poate fi acordat pentru o perioadă mai mare de un an numai pentru pacienţii imobilizaţi, care prezintă riscul să li se rupă oasele. În ultima vreme n-am avut cazuri care să necesite o perioadă atât de mare de concediu medical pentru că există tratamente la care pacienţii răspund foarte bine“, a declarat Traian Mihăescu, medic pneumolog.

O pacientă plină de viaţă
Cu toate acestea, şefa CAS este o persoană cât se poate de activă. Din decembrie 2008 ia parte cu regularitate la şedinţele Consiliului Judeţean Neamţ, ca şi consilier PNL. Deşi boala ar trebui s-o ţină legată de pat, Soroceanu mai încasează lunar de pe urma participării la şedinţele CJ alţi 788 de lei.

Soroceanu spune că se simte mai bine şi speră să revină în curând la şefia Casei. „Tratamentul reacţionează bine şi mă simt extraordinar că organismul meu se pliază pe acele proceduri medicale ce mi-au fost recomandate de medicii universitari“, a declarat Daniela Soroceanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite