Neamţ: Şef de Poliţie băut, cu maşina-n şanţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul legii a băut peste măsură la Ziua Comunei şi s-a urcat la volan. Cazul a fost muşamalizat  de şefii Poliţiei Neamţ.

Jănel Plăcintă (32 de ani), şeful Postului de Poliţie din localitatea nemţeană Dragomireşti, a făcut zob Loganul de serviciu. În noaptea de 29 spre 30 mai, omul legii a băut sănătos la Sărbătoarea Salcâmilor, de Ziua Comunei. După ce a prins curaj, s-a urcat la volanul maşinii de serviciu.

În timp ce se îndrepta spre centrul localităţii, poliţistul a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-un şanţ. În urma impactului, cei doi pasageri care erau cu el în maşină au fost răniţi.

Alcoolemie de peste 1 la mie în sânge

„Autoturismul a fost distrus în proporţie de 70%, suferind avarii evaluate la 25.000 de lei. Alcoolemia poliţistului era de peste 1 la mie miligrame alcool pur în litrul de sânge“, a precizat comisarul Stelică Bezim, adjunctul
şefului Poliţiei Neamţ.

Conform acestuia, din cauza avariilor grave, Loganul nu a putut fi reparat în atelierele Poliţiei şi a fost trimis la service. Cazul lui Jănel Plăcintă a fost muşamalizat de şefii Poliţiei Neamţ, care au făcut publică iniţial doar o informare sumară despre accidentul din Dragomireşti.

S-a ales cu trei anchete

„În timp ce P. Jănel, de 32 ani, conducea un autoturism pe DJ 208 J, pe raza comunei Dragomiresti, datorită neatenţiei în conducere, a pierdut controlul volanului, a derapat şi a intrat în şanţ“, se arăta în buletinul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Neamţ,  din 30 mai.

„Oricine ar fi autorul accidentului, nu mediatizăm calitatea sau funcţia pe care o are“, a explicat ieri agentul principal Irina Andrei. După „demonstraţia“ de la volan, agentul Plăcintă s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.
Şefii IJP Neamţ au demarat în paralel cu procurorii două anchete interne. „Se efectuează o cercetare prealabilă care vizează comportamentul şefului de post şi o cercetare administrativă referitoare la pagubele produse“, a mai spus comisarul- şef Bezim.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite