Neamţ: Se scumpesc parcările, gunoaiele şi ştrandul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii dintre locuitorii oraşului se gândesc deja să calce mai rar pe la ştrand şi să reducă bugetul alocat distracţiilor.

Şefii oraşului au stabilit noile tarife pentru serviciile publice. „Noile preţuri sunt pe punctul de a fi semnate. Cel mai sigur, ele vor intra în vigoare începând cu 12 iulie, când vor fi publicate în presă şi vor fi majorate, în medie, cu 5%, procent cu care a fost mărită şi taxa pe valoarea adăugată“, a declarat Radu Tudor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra Neamţ.

Astfel, de săptămâna viitoare, pietrenii vor plăti mai mult pentru parcările de reşedinţă, colectarea deşeurilor, locurile din cimitire, dar şi pentru băile la Ştrandul Municipal.

Dacă în prezent preţul unui loc de parcare pentru persoanele fizice este de 127 de lei, acesta va costa, de luni, 133,35 de lei. „Dacă tot s-au scumpit toate, era normal că se vor scumpi şi astea. Nu ştiu de unde mai scoatem bani, că nouă ne tot taie, dar nici nu pot renunţa la maşină pentru că mă folosesc de ea“, a spus educatoarea Cristina Balan.

Baia publică, un moft

Nici pietrenii care pleacă pe ultimul drum nu scapă de majorările de preţ. Serviciile de înhumare din cimitirul Pietricica se scumpesc cu 12,5 lei, iar concesionarea unui mormânt pentru şapte ani va ajunge la 77,7 lei/an, în loc de 74 de lei/an. Scumpirile lovesc şi în distracţiile estivale, iar mulţi pietreni se gândesc de două ori înainte să meargă la ştrand.

„Ca să stai o zi te costă acum câteva zeci de lei, pentru că plăteşti 3 lei parcarea pe oră, accesul la bazin, care mai costă 7 lei, la care mai pui şi mâncare, sucuri şi ce-o mai fi. Dacă se mai şi scumpesc, nu-mi mai permit să merg“, este convinsă secretara Iulia Marcu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite