Neamţ: Se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai solicitant traseu pentru drumari este calea de acces spre sanatoriul Bisericani unde s-a acţionat deja de două ori cu material antiderapant.

Pe toate sectoarele de Drum Naţional din judeţ se circulă în condiţii de iarnă după ce ninsoarea s-a oprit în această dimineaţă.

„Pe tronsoanele pe care le avem în administrare zăpada este frământată şi tratată cu material antiderapant. Stratul depus este de 1-2 centimetri, iar zonele acoperite de zăpadă alternează cu porţiuni umede", spune Irina Mircescu, ofiţer de serviciu la secţia Drumuri Naţionale Neamţ.   

Pentru a întreţine starea drumurilor, 16 utilaje acţionează pe sectoarele Piatra Neamţ - Roman, Piatra Neamţ - Târgu Neamţ, Pipirig - Poiana Largului şi Piatra Neamţ - Bicaz - Bicaz Chei şi Piatra Neamţ - Costişa.

Nici pe drumurile judeţene circulaţia nu este blocată, dar şoferii sunt sfătuiţi să ruleze cu atenţia sporită pentru a evita derapajele.

„Chiar dacă în această dimineaţă am acţionat de două ori pe drumul spre Sanatoriul Bisericani am avut mai multe solicitări de la personalul medical la schimbarea turei. Se pare că din cauza frigului, sarea din materialul antiderapant nu acţionează suficient", spune Anelia Ivescu, ofiţer de serviciu la societatea DRUPO Neamţ.

Dispecerii spun că deşi drumurile au fost ferite de viscol, patru autolame cu material antiderapant acţionează pe sectoarele cele mai expuse din judeţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite