Neamţ: Sătenii din Dămuc sunt purtaţi pe drumuri pentru 100 de hectare de pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de localnicii nemulţumiţi au venit la Prefectură şi edilii comunei care solicită să ia în administrarea primăriei un drum forestier şi 1700 de hectare de pădure.

O delegaţie a locuitorilor din comuna Dămuc şi-a ceară astăzi drepturile la Comisia judeţeană de fond funciar, dar nu a găsit înţelegere la autorităţi. Alături de sătenii care cer 100 de hectare de pădure, au venit şi reprezentanţii primăriei. Aceştia revendică pentru comunitatea locală 1710 hectare de teren cu vegetaţie forestieră şi preluarea în administrare a unui drum forestier.

„Cei de la Romsilva ne tot amână. În timp ce pentru composesoratele Mădăraş, Dăneşti sau Cârcea s-au dat sute de hectare, pentru comunitatea noastră nu se poate. De doi şi jumătate vrem să luăm drumul forestier Bicăjel - Trei Fântâni ca să-l includem într-un proiect de refacere şi cei de la silvic ţin cu dinţii de el", spune primarul Anton Covasan.

Cei 40 de săteni spun că au sentinţe judecătoreşti irevocabile de punere în posesie, pe care autorităţile judeţene nu le pun în aplicare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite