Neamţ: Sărbătoarea ploii în loc de Zilele Oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salonul auto a fost părăsit de expozanţi şi raliul oraşului a fost amânat din cauza ploii, care nu a contenit de la începutul acestei săptămâni.

Zilele oraşului din acest an s-au transformat în sărbătoarea ploii. La concertele organizate cu mare fast la puntea de la Ştrand au venit numai cei înarmaţi cu umbrele şi care au rezistat la frig. Spectatorii nu aveau cum să se ferească din calea intemperiilor pentru că organizatorii nu s-au gândit la o soluţie de avarie care să garanteze distracţia şi pe vreme rea.

Buget de 12 ori mai mic

Reuşita sărbătorii a fost pusă sub semnul întrebării de specialişti încă de la stabilirea bugetului, alocat de Consiliul Local. Suma oferită de edili pentru acest an a fost de 12 ori mai mică decât cea pentru anul trecut, când s-au cheltuit 378.000 de lei.
„S-a renunţat la focul de artificii şi la premierea elevilor care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şcolare, a cadrelor didactice care urmează să-şi încheie cariera sau a cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie“, au declarat reprezentanţii Primăriei Piatra Neamţ, într-un comunicat oficial.

Imagine negativă

Comercianţii veniţi din Ardeal la Târgul de Îmbrăcăminte sau la Expoflora au plecat dezamăgiţi de „primirea“ pietrenilor. Producătorii care au încercat să le ofere localnicilor soluţii la garderobă au fost înlocuiţi de produsele chinezeşti, iar cei care cultivă plante ornamentale au fost sabotaţi de vreme.

„Nu se poate aşa ceva. Cei care au organizat au nu o bilă neagră, ci 100. Trebuia să se gândească cineva şi la o soluţie pentru situaţia de acum. Am venit tocmai de la Arad pentru a ne plimba prin ploaie, că de vândut nu am dat nimic“, a spus indignată Attila Nagy.

Nici alte manifestări gândite să antreneze atmosfera oraşului nu au avut succes. Raliul auto programat pentru duminică a fost amânat din cauza ploii. Aceeaşi soartă a avut-o salonul auto, care a rămas cu un singur expozant din cei şase programaţi iniţial. În final, o mână de pietreni a rămas să se bucure de zilele urbei sub umbrele, în faţa scenei amplasată la Ştrandul Municipal.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite