Neamţ: Salbă de medalii pentru sportivii pietreni la Campionatul European de Kyokushin Karate din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luptătorii de la Takeda Club şi Kamakura Dojo din Piatra Neamţ au urcat pe podium la competiţia desfăşurată în perioada  15-17 aprilie.

La startul competiţiei derulate în localitatea Szentes s-au prezentat 580 de sportivi, din 17 ţări şi diferite cluburi de karate kyokushin din nouă organizaţii internaţionale. România a fost reprezentată de 21 de participanţi pietreni, antrenaţi de sensei Ionel Ioniţă de la Takeda Club şi sensei Andi Neagu de la Kamakura dojo.

S-a concurat în probe de kumite (luptă) individual masculin şi feminin, la nivele de copii şi juniori.

Pentru al doilea an consecutiv, sportivii de la Clubul Takeda au urcat pe primele trei locuri. George Obreja a obţinut medalia de aur la categoria +35 kilograme, Gabriel Toma - medalia de argint la categoria + 35 kg iar Leonard Pipău   şi Andrei Diaconescu au luat medalii de bronz la categoriile + 35, respectiv -50 de kilograme.

Sportivii antrenaţi de sensei Andi Neagu de la Kamakura dojo au obţinut o medalie de argint prin Valerian Traistă (la categoria -85kg) şi trei medalii de bronz (Vladimir Stănescu, Nimer Kredli şi Cosmin Ciangu).

„Organizatorul Campionatului European a rămas plăcut impresionat de valoarea lotului nemţean şi a propus consiliului organizatoric european ca următoarea ediţie a campionatului să se desfăşoare la Piatra Neamţ", spune sensei Ionel Ioniţă, preşedintele clubului Takeda.

Lotul nemţean de kyokushin format din sportivi de la cele două cluburi va participa în luna mai la Gala de muay thai/regulament K-1 de la Bucureşti.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite