Neamţ: S-a tăiat panglica la Aqua Park „Blue Eden“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia costă patru milioane de euro şi va cuprinde bazine cu apă curativă, tobogane cu surprize, terenuri de sport şi saune.

Comuna Alexandru cel Bun se pregăteşte să devină un „paradis albastru“, motiv pentru care municipalitatea a inaugurat, în cadru festiv, şantierul de ridicare a parcului acvatic „Blue Eden“.

Parcare cu 500 de locuri

 „Parcul va avea o suprafaţă acoperită de 6.000 de metri pătraţi, cu bazine de apă şi facilităţi de distracţie, o parcare de 500 de locuri, terenuri de sport, un parc exterior şi camping. În interior, vor exista tobogane cu apă cu trasee surpriză, o insulă, palmieri, o peşteră, jacuzzi, saune uscate şi saune cu aburi şi chiar bazine cu apă curativă“, a declarat Ion Rotaru, primarul din Alexandru cel Bun.

Inspirat de complexul acvatic din Braşov, Aqua Park-ul nemţenilor va costa patru milioane de euro. „Sunt mai mulţi acţionari la acest parc şi ne bucurăm că am reuşit în cele din urmă să dăm startul lucrărilor. Iniţial am vrut să pornim în luna aprilie, dar ne-am lovit de birocraţia de la noi, aşa că e mai bine mai târziu decât niciodată“, a adăugat Ion Rotaru.

Băi termale în aer liber, la miezul iernii

În parcul acvatic vor fi construite şi bazine în care nemţenii care nu se tem de ger vor putea face baie în aer liber, la miezul iernii. „În spaţiul acoperit vor exista diferite bazine, dintre care unul de dimensiuni olimpice. Trei bazine vor fi alimentate cu apă adusă din staţiunile Neguleşti şi Bălţăteşti. Unul dintre bazine, cu apă caldă, se prelungeşte în exterior, astfel că doritorii pot face baie afară şi când temperatura va fi şi de minus 20 de grade Celsius“,  a mai precizat Ion Rotaru.

Pietrenii spun că abia aşteaptă să vadă ce li se pregăteşte la numai şapte kilometri distanţă. „Am fost la parcul din Braşov şi dacă şi la noi va fi la fel, nu pot decât să mă bucur. Era şi normal ca un astfel de Aqua Park să nu fie făcut în oraş, unde nu ai spaţiu. Dar acolo e binevenit, mai ales că şi peisajul merită“, spus farmacista Ilinca Timofte.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite