Neamţ: Rucsacul publicitar, inventat de un pietrean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obiectul realizat de Gherasim Ciubucciu a primit medalie de bronz la salonul de inventică organizat recent la Iaşi. Inventatorul din Piatra Neamţ a mai atas atenţia celor prezenţi la eveniment şi cu salina portabilă individuală.

Gherasim Ciubucciu, de 64 de ani, a obţinut 4 medalii, una de argint şi 3 de bronz, la Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării „EuroInvent“, desfăşurată la Iaşi, între 12 şi 14 mai.


Una dintre cele patru invenţii prezentate, rucsacul publicitar, a atras privirile tuturor vizitatorilor salonului. „Este un rucsac cu un decupaj prin care se vede ecranul unui DVD-player portabil. Publicitatea pe care o face un om echipat astfel este foarte eficientă, pentru că transmite, din apropiere, imaginile şi sunetul dorit“, a precizat inventatorul.


Salină portabilă


Impact mare la public a avut şi salina portabilă individuală, utilă în tratarea unor afecţiuni cum ar fi astmul, infecţiile respiratorii, rinita cronică, amigdalita cronică, alergiile, nevrozele sau stările de oboseală cronică.


„Foloseşte circa două kilograme de sare pentru murături, cât mai apropiată de sarea naturală, din care sunt antrenate în aer particulele fine cu un dispozitiv de amestecare şi ventilare“, a explicat pietreanul. Ciubucciu a primit în cadrul salonului medalie de argint pentru un tractor multifuncţional echipat pentru intervenţii de urgenţă pe teren accidentat sau inundat. Iar cu bronz a fost recompensată  ghiuleaua stingătoare, cu pulbere sub presiune, pentru intervenţia de la distanţă la incendii care nu permit apropierea omului. Gherasim Ciubucciu are un palmares de 20 de invenţii şi numeroase certificate de inovator.


Baston multifuncţional


„Am absolvit Institutul Politehnic din Iaşi, unde l-am avut profesor pe Vitalie Belousov la obiectul maşini unelte şi scule. Ultimele două cursuri au fost de inventică, iar pasiunea cu care ne-a vorbit a sădit în mine preocuparea care avea să dea roade în cariera ulterioară de inginer“, a precizat Ciubucciu.


A obţinut primul brevet de invenţie în 1979, când era inginer la IM „Ceahlăul“. Cea mai importantă invenţie datează din 1984, când a proiectat o ştanţă progresivă pentru discurile mari de grapă. „Până atunci, ştanţarea discurilor se făcea dinte cu dinte, pentru că nu aveam prese mari. Am pus la punct decuparea progresivă a întregii circumferinţe, pentru ca operaţiunea să dureze mai puţin“, a explicat inginerul.


Gherasim Ciubucciu are în lucru o invenţie în domeniul auto şi alta pentru bătrâni: un baston multifuncţional.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite