Neamt: Revendică o bucată din singurul parc din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Popa a deschis acţiune în instanţă revoltat că edilii pietreni vor să construiască pe spaţiul verde un bar. Avocatul de 28 de ani este nepotul cârciumarului Gheorghe Popa care a deţinut în zonă un bar şi un restaurant cu terasă.

Pe rolul Tribunalului Neamţ se află un proces deschis în ianuarie de pietreanul Adrian Popa care revendică în natură suprafaţa de 946 de metri pătraţi din Parcul Tineretului. El este unicul moştenitor al lui Gheorghe Popa (1917-1993), care, înainte de 1945, a avut aici o bodegă, un restaurant cu terasă, precum şi casa în care locuia.

Vrea teren şi bani


„Suprafaţa este stabilită în mod irevocabil prin expertiză judiciară, iar instanţa a reţinut localizarea între Teatrul Tineretului, zidul de piatră al Bisericii «Sf. Ioan Domnesc» şi Hotel «Ceahlăul». Totodată, solicit şi despăgubiri băneşti pentru imobilul preluat abuziv, fără titlu, de autorităţile comuniste în perioada 1948-1950“, a precizat Adrian Popa.


Avocatul spune că a făcut demersul în instanţă după ce, la propunerea primarului Gheorghe Ştefan, Consiliul Local a votat o serie de hotărâri prin care o suprafaţă din Parcul Tineretului, de dimensiune diferită de la o hotărâre la alta, a fost trecută din domeniul public în cel privat al municipiului Piatra Neamţ, pentru ca o firmă să poată construi un bar.
De asemenea, Adrian Popa susţine că îşi bazează revendicarea şi pe faptul că aceste hotărâri au prevăzut posibilitatea vânzării suprafeţei de teren scoase din domeniul public, după trecerea perioadei de concesiune.


„Iniţial, Consiliul Local a aprobat trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Piatra Neamţ a terenului în suprafaţă de 530 de metri pătraţi, printr-o hotărâre din octombrie 2009. Ulterior, au fost mai multe hotărâri, iar cea cu numărul 32 din 26 ianuarie anul acesta reduce suprafaţa scoasă din domeniul public la 318 metri pătraţi, pentru că acţiunea mea de revendicare era deja înregistrată pe rolul instanţei“, mai spune Adrian Popa.

Tot în legătură cu această suprafaţă din parcul Tineretului, pietreanul mai are o acţiune în justiţie, ajunsă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, bazată pe Legea 10/2001. Viceprimarul Ana Monda  aşteaptă decizia instanţei. „Având în vedere faptul că instanţa a fost solicitată cu soluţionarea acestui litigiu, considerăm normal să aşteptăm ca aceasta să se pronunţe“, a declarat Ana Monda.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite