Neamţ: Reţeta „Tatoiu“ le umple buzunarele apicultorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii care comercializează miere de albine la Piaţa Centrală din Piatra Neamţ spun că avântul în vânzări se simte de mai bine de o lună. De la sfârşitul lui iulie, clienţii au început să întrebe tot mai mult de produsele care intră în componenţa reţetei de vindecare a cancerului promovată de Monica Tatoiu.

„Oamenii îşi prepară reţeta ca să ia preventiv câte o lingurinţă dimineaţa şi seara. Sunt clienţi care spun că sunt mai vioi şi simt o energie pozitivă după ce se tratează cu produsele naturale“, spune Dina Morariu, apicultoare.

Producţia, afectată de ploi

Ca să atragă şi mai mulţi clienţi, producătorii au postat la loc vizibil afişe cu produsele şi gramajele necesare preparării combinaţiei curative.

Cu excepţia serului fiziologic, clienţii trebuie să cumpere din piaţă lăptişor de matcă, miere de salcâm, polen măcinat şi tinctură de propolis.

Ingredientele amestecate se fac pastă şi se ţin la frigider. „Cei care n-au bani să cumpere toate cele patru ingrediente iau mai puţin“, spune Mariana Iosub, apicultor din comuna Bodeşti.

În ciuda interesului mare arătat de clienţi, apicultorii nemţeni se plâng că anul acesta producţia de miere a scăzut cu cel puţin o treime faţă de 2009.

„Am fost la Galaţi cu albinele când trebuia să facem mierea de salcâm şi a plouat mult, aşa că producţia a fost slabă. Ne-am mai redresat cu mierea de tei, dar nici cea polifloră nu a fost mai bună”, spune Mariana Iosub.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite