Neamţ: Respectul, cheia unui trafic civilizat în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Străzile din Piatra Neamţ sunt aglomerate la orele de vârf
Străzile din Piatra Neamţ sunt aglomerate la orele de vârf

Pietrenii spun că aceasta este singura soluţie practică pentru a evita disconfortul de pe şosele. Campania propusă de „Adevărul de Seară“ a demonstrat că atât şoferii, cât şi pietonii îşi reproşează lipsa de toleranţă în trafic.

„Adevărul de Seară“ v-a provocat săptămâna trecută la o dezbatere cu privire la felul în care se circulă prin oraş şi la modul în care pot fi educaţi participanţii la trafic, iar reacţiile pietrenilor nu au întârziat să apară.


„La noi se circulă bine faţă de alte oraşe, dar e loc şi de mai bine. O problemă o reprezintă sensurile giratorii amplasate peste tot deşi în unele locuri nu sunt necesare. O a doua este calitatea străzilor, care lasă de dorit. În trecut eram invidiaţi pentru starea carosabilului, acum mergem din groapă în groapă“, crede inginerul Constantin Miron, şofer  cu experienţă.


Poliţia, chemată în ajutor


Studentul Ionuţ Filip, în schimb, nu are permis de conducere şi de multe ori apelează la mijloacele de transport în comun sau la firmele de taxi pentru a ajunge la destinaţie.


„Ca pieton ţi-e frică să nu te calce. La transportul în comun sau la taxiuri sunt alte probleme. Cred că ar trebui să se renunţe la microbuze ca să devenim un oraş civilizat, iar taximetriştii ar trebui controlaţi mai des ca să se vadă dacă eliberează bonuri şi dacă te taxează corect“,
spune Ionuţ.  


Pensionara Georgeta Apostoaia locuieşte în centrul oraşului şi este deranjată de zgomotul produs de motocicletele care se adună în zonă mai ales după lăsarea întunericului, dar a găsit o soluţie.


„Să circule ziua că nu-i opreşte nimeni, dar seara să ne lase în pace că fac o gălăgie de nedescris. Cred că ar trebuie să le interzică să mai iasă în Centru după ora 20.00. Dacă stă poliţia şi-i alungă câteva zile, nu se mai întorc“, este de părere Georgeta Apostoaia.


Matei Ciupercă este reprezentantul unei firme de produse alimentare. Printre lucrurile care-l deranjează în trafic sunt pietonii, care nu respectă regulile de circulaţie, şi colegii şoferi care uită să semnalizeze.


„De multe ori m-am trezit că mi-au ţâşnit pietonii în faţă, sau mai sunt mămici care împing mai întâi căruciorul pe trecere şi abia după aceea se asigură. Dacă poliţia le-ar aplica amenzi serioase, cred că s-ar gândi de două ori înainte. Nici cu şoferii nu mi-e ruşine. Mulţi parcă au făcut şcoala la fără frecvenţă“, spune Matei Ciupercă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite