Neamţ: Replici de arme celebre la Muzeul de Istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost expuse peste 80 de obiecte ce respectă cu fidelitate originalele. Expoziţia este deschisă până la finele lunii mai.

Printre armele celebre pe care vizitatorii le vor descoperi la Muzeul de Istorie se numără puşca cu cremene Brown Bess, care a fost în dotarea armatelor engleză, americană şi mexicană, sau pistolul mitralieră M1 Thompson, pistolul Luger sau Walther PPK.


Pasionaţii vor putea admira şi replicile după revolverele Colt şi Le Malt, dar şi cele după katana (sabia samurailor) sau pumnalele romane.


Echipamente din Antichitate şi Evul Mediu


„Replicile sunt realizate conform cu originalul, au aceleaşi dimensiuni, însă nu funcţionează ca o armă reală. Sunt expuse săbii greceşti şi romane, armuri şi coifuri, dar şi pistoale germane sau puşti americane“, a precizat muzeograful Lucian Uţă. Aceasta a mai precizat că obiectele aparţin unei firme specializate în comercializarea suvenirurilor istorice, realizate de firme celebre din întreaga Europă.


„Este o expoziţie unică şi se bucură şi de o ilustraţie deosebită. Vizitatorii vor descoperi printre exponate şi reconstituiri ale unor echipamente şi piese de vestimentaţie purtate de războinicii din Antichitate şi din Evul Mediu“, a adăugat muzeograful. Cei care au vizitat deja expoziţia susţin că le-a plăcut ce au văzut şi recomandă tuturor să treacă pragul Muzeului.


„Este prima expoziţie de gen la care am mers. Am rămas impresionat de cât de bine respectă originalele şi pot spune că sunt replici mai mult decât reuşite. Am o pasiune pentru pistoale şi ce m-a impresionat cel mai mult de aici au fost Colturile“, a spus Cătălin Tabacu, elev în clasa a XII-a la Liceul de Arte „Victor Brauner“.


Exponatele vor rămâne la Piatra Neamţ până la sfârşitul lunii mai. Programul zilnic de vizitare a muzeului este între orele 9.00 şi  17.00, până la finalul lunii martie, şi între orele 10.00 şi 18.00, începând cu 4 aprilie. Preţul unui bilet este 1 leu pentru elevi, studenţi sau militari, şi 2 lei pentru adulţi. Lunea, muzeul este închis publicului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite