Neamţ: Rent-a-car, soluţia pentru afaceriştii loviţi de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii care pierd maşinile în urma unor leasing-uri păguboase închiriază autoturisme cu ziua pentru a-şi păstra afacerea.

Dacă în anii trecuţi principalii clienţi ai firmelor care închiriază maşini erau stranierii veniţi în concediu, anul acesta locul le-a fost luat de firmele lăsate fără vehicule de către bănci. Pentru că administratorii n-au reuşit să achite la timp ratele pentru autovehicolele achiziţionate în leasing, aceştia s-au văzut nevoiţi să găsească o soluţie. 

„Pentru activitatea de la firmă am nevoie de transport pentru 15 zile din lună. Am încheiat un contract cu o reprezentanţă rent-a-car pentru două maşini şi nu sunt silit să întrerup activitatea“, spune Mircea Lupaşcu, un om de afaceri din oraş.

Agenţii economici care închiriază autoturisme „de serviciu“ spun că această soluţie este mai avantajoasă decât un leasing care poate majora debitul către bancă. „Clienţii beneficiază de reduceri în funcţie de perioada sau de numărul de autovehicule închiriate. În plus, noi plătim taxele şi impozitele şi le asigurăm un pachet complet de servicii de asistenţă rutieră“, spune Marius Gherman, directorul unui centru rent-a-car din Piatra Neamţ.

Dincolo de acest fenomen, stranierii rămân printre clienţii fideli ai firmelor de profil. Reveniţi acasă în concedii, aceştia îşi permit să plătească taxele de închiriere pentru a avea cât mai mult confort.  „Am prins bilete de avion la un preţ foarte bun şi era mai convenabil decât să vin din Italia cu maşina. Pentru deplasare am închiriat împreună cu o altă familie o maşină cu 20 euro pe zi“, spune Nistor Postolache.

Luna de foc a închirierilor

Luna august rămâne cea mai profitabilă perioadă pentru firmele care asigură servicii de închiriere a autoturismelor.

„Maşinile noastre sunt rezervate până în ultima zi a lunii. Cei mai mulţi clienţi îşi fac rezervări prin internet“, recunoaşte Georgică Ştefan, administrator.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite