Neamţ: Reîncepe goana după analize medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietrenii s-au trezit cu noaptea-n cap ca să se poată înscrie pe lista pentru investigaţiile medicale gratuite de luna viitoare.

Nemţenii s-au grăbit la clincile medicale pentru a beneficia de analize în luna februarie, în condiţiile în care fondurile alocate de CAS Neamţ laboratoarelor pentru primul trimestru al anului sunt limitate.

Finanţarea aferentă perioadei ianuarie - martie 2011 pentru cele 16 laboratoare din judeţ este de 714.000 lei, sumă mai mică decât cea alocată pentru aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Am auzit că analizele gratuite se fac doar în primele zile ale lunii viitoare, aşa că nu vreau să ratez ocazia, pentru că nu am bani să suport costurile investigaţiile medicale", spune Mariana  Vrânceanu, o pietreancă grăbită la primele ore ale dimineţii la coada unui centru medical unde se făceau înscrieri de la ora 6.00.

Cei care nu reuşesc să se înscrie în limita fondurilor alocate vor fi nevoiţi să-şi achite din buzunarul propriu investigaţiile medicale, sau să aştepte să se programeze luna viitoare pentru analizele gratuite de la începutul lunii martie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite