Neamţ: Recomandări de weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemţenii pot vizita în acest sfârşit de săptămână expoziţia de arme celebre de la Muzeul de Istorie, sau pot merge la mănăstirile situate în apropiere de Târgu Neamţ.

Replici de arme celebre la Muzeul de Istorie

Pe panopliile din muzeu pot fi admirate peste 80 de obiecte ce respectă cu fidelitate originalele. Printre armele celebre pe care vizitatorii le vor descoperi se numără puşca cu cremene Brown Bess, care a fost în dotarea armatelor engleză, americană şi mexicană, sau pistolul mitralieră M1 Thompson, pistolul Luger sau Walther PPK. Pasionaţii vor putea admira şi replicile după revolverele Colt şi Le Malt, dar şi cele după katana (sabia samurailor) sau pumnalele romane. Programul zilnic de vizitare a muzeului este între orele 10.00 şi 18.00. Preţul unui bilet este 1 leu pentru elevi, studenţi sau militari, şi 2 lei pentru adulţi.

image

Vizită la mănăstiri

O vizită la câteva din lăcașurile de cult din județ poate completa în mod util perioada Postului Mare. Mânăstirile din Neamţ sunt vizitate în aceste zile în special de cei care caută oaza de linişte oferită de aşezămintele monahale. Aşezate într-un cadrul natural deosebit, cu peisaje captivante şi multă linişte, mânăstirile din judeţul Neamţ întâmpină pelerinii cu o atmosferă de smerenie şi de rugăciune. Cele mai căutate lăcașuri sunt mănăstirile Neamț, de lângă Târgu Neamț, Văratec, Agapia, Bistrița și Pângărați (lângă Piatra Neamț), Secu, Sihăstria și Petru Vodă. Dacă la Agapia pot fi admirate picturile lui Nicolae Grigorescu, la Văratec se poate vizita colecţia de artă veche bisericească şi mormântul poetei Veronica Micle, situat în curtea bisericii din satul mânăstiresc.

image

Expoziţie la Galeria Sestri

Pictorul Arcadie Răileanu expune lucrările cele mai recente la Galeria de Artă Sestri de pe strada Borzogheanu nr. 4 din Piatra Neamţ, lângă Stadionul Municipal. Expoziţia, intitulată „Ferestre în timp", este programată până pe 16 aprilie. Artistul s-a născut şi a studiat în Moldova de peste Prut, dar de 12 ani s-a stabilit la Piatra Neamţ. De câţiva ani conduce Şcoala Populară de Artă din Cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare" al Consiliului Judeţean Neamţ. Intrarea este liberă.

image
Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite