Neamţ: Recomandări de weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemţenii pot profita de zilele de relaş la o saună revigorantă sau la baia turcească. Drumeţiile în natură, ori excursiile la obiectivele turistice din zona oraşului Târgu Neamţ sunt modalităţi de destindere într-un weekend de toamnă târzie.

Saună la centrele SPA

După o săptămână obositoare şi stresantă de muncă, sauna poate fi una dintre metodele de relaxare. Dacă medicul dumneavoastră îşi dă acordul, vă puteţi bucura de toate beneficiile pe care sauna le oferă organismului uman. Astfel, puteţi scăpa de stres, elimina toxinele, slăbi, avea un aspect plăcut al pielii sau vă veţi întări sistemul imunitar. În cadrul centrelor SPA din Piatra Neamţ, o şedinţă nelimitată la saună cu duş, prosop, săpun, şampon şi papuci incluşi costă 24 de lei. În cazul în care vă hotărâţi să mergeţi frecvent la saună, pentru un abonament de 10 şedinţe veţi plăti 180 de lei de persoană.

Vizită la Parcul Tematic Ion Creangă

Nemtenii pot face în acest weekend o plimbare la Humuleşti pentru a vizita Casa Memorială Ion Creangă. În imediata vecinătate poate fi văzut şi parcul tematic cu personaje din poveştile, povestirile şi amintirile din copilărie ale scriitorului.  În aceaşi curte stau la un loc mătuşa Marioara, capra cu trei iezi, ursul păcălit de vulpe sau cocoşul din „Punguţa cu doi bani". De asemenea, mai poate fi văzut moş Chiorpec ciubotarul sau camera în care mama lui Nică ţese la război, lângă „cuptiorul" cu motoceii pentru mâţe.  Aşezat chiar la intrarea în parc, Nică este cel care deschide poarta către poveşti.

image

Plimbare în Cheile Bicazului

La numai 20 de km de oraşul Bicaz şi 52 de km de Piatra Neamţ puteţi să revedeţi frumuseţea din Cheile Bicazului. Zona este considerată una dintre cele mai atrăgătoare din ţară. Cheile, au o lungime de 8 km, se întind între staţiunea Lacu Roşu şi satul Bicazul Ardelean şi fac parte din Parcul Naţional Cheile Bicazului - Hăşmaş. Acesta are ca arii protejate: Lacul Roşu, Cheile Bicazului, Cheile Şugăului, Hăşmaşul Mare - Piatra Singuratică şi Hăşmaşul Negru. Tot drumul din Cheile Bicazului este format de serpentine de o frumuseţe deosebită. Pereţii de calcar ai stâncilor ascund peşteri şi avene ce merită să fie văzute şi în această perioadă a anului.

image

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite