Neamţ: Rablele fac rând la RAR şi Înmatriculări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nemţenii vin cu autoturismele second-hand la omologare
Nemţenii vin cu autoturismele second-hand la omologare

Aglomeraţia este determinată de faptul că taxa de primă înmatriculare va fi majorată. O situaţie similară s-a mai înregistrat în judeţ în urmă cu doi ani.

Vestea că taxa de primă înmatriculare a autovehiculelor ar putea să fie mărită în funcţie de emisiile de noxe i-a băgat în priză pe nemţeni. Aceştia iau cu asalt atât Serviciul de Înmatriculări, cât şi punctele de lucru ale Registrului Auto Român.

„La noi se prezintă în fiecare zi cam 50 de posesori de automobile, în vederea omologării pentru înscrierea în circulaţie. Fie că vorbim de cei care au aşteptat să vadă ce se întâmplă, fie că ne referim la cei care abia au adus maşinile din străinătate, toţi vor să prindă vechea taxă“, declară Sorin Gherghel, directorul RAR Neamţ. 

Numărul de cereri pentru omologare s-a triplat

Avalanşa de cereri i-a făcut pe angajaţii instituţiei să lucreze peste program. „Avem un suport tehnic care ne-ar permite să verificăm mai mult de 50 de maşini zilnic, însă nu dispunem de personal suficient pentru a face acest lucru“, mai spune directorul RAR. Faţă de ultimele luni, numărul solicitărilor pentru omologare s-a triplat. O asemenea situaţie s-a înregistrat în judeţ şi în urmă cu doi ani.

Din acest motiv, Registrul Auto Român a cerut directorilor tuturor sucursalelor judeţene ca până mâine să aleagă între a lucra sâmbăta sau a-şi prelungi programul, în aşa fel încât să facă faţă tuturor solicitărilor. „Pentru moment, am decis că soluţia cea mai bună este să ne prelungim programul de lucru. Dacă va fi nevoie, după aceea vom trece şi la varianta cealaltă“, mai spune Sorin Gherghel.

Peste 100 de maşini înmatriculate zilnic

Şi la Biroul de Înmatriculări Autovehicule din municipiu este aglomeraţie mare. În fiecare zi, între 90 şi 120 de nemţeni se prezintă cu documentele necesare la ghişee. „Ponderea cea mai mare, de peste 90 la sută, o reprezintă maşinile mai vechi de cinci ani. În rest, este vorba despre autoturisme de import, vechi de 2-3 ani. Aglomeraţia a început să fie cam de o lună, de când au apărut speculaţii legate de creşterea taxei auto“, a spus comisarul-şef Ioan Simionel, şeful Serviciului Înmatriculări.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite