Neamț: Protest spontan și la Casa de Asigurări de Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajatii CAS Neamt au sistat activitatea pe termen nelimitat
Angajatii CAS Neamt au sistat activitatea pe termen nelimitat

Câteva zeci de salariați ai instituției au încetat activitatea în jurul orelor prânzului și au coborât în holul de la parter.

Angajații au decis să sisteze activitatea, pe temen nelimitat, nemulțumiți de tăierile salariale din sistemul bugetar și de neacordarea drepturilor restante.

„Nu pot spune cât va dura protestul. Este decizia angajaților, care va fi luată și în funcție de discuțiile care vor avea loc la București. În același timp, este un semn al solidarității noastre cu colegii din întreaga țară", spune liderul de sindicat Lilian Gavrilă.

În tot acest timp, în fața sediului CAS s-au adunat oameni care au fost surprinși de acțiunea spontană și au fost îndrumați să revină după sistarea protestelor.

„Am venit de la aproape 100 de kilometri pentru că am nevoie de unele documente, iar acum mi s-a spus că n-am cum să intru! Ce mă fac în situația asta?", se plângea un nemțean.

Rest de plată de 800 de lei, după 31 de ani vechime

Of-ul angajaților Casei de Asigurări de Sănătate este cu atât mai mare, cu cât unii dintre ei au zeci de ani vechime, iar pe fluturașul de salariu mai erau trecuți pe luna septembrie doar 800 de lei.

„Am 31 de ani vechime, am absolvit studii superioare. Să îmi spună și mie cineva cum ar putea trăi cu un rest de plată de 800 de lei, cu un copil în clasa a XII-a? Am nevoie și de proteze, dar nu am cu ce să mi le cumpăr", spunea una din angajatele instituției.

Protestatarii spun că vor relua activitatea în funcție de rezultatul negocierilor de la nivel central.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite