Neamţ: Programul Rabla s-a topit în plină vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul de înnoire a parcului auto merge în ritm de melc în ultima perioadă după ce, la începutul anului a stârnit un interes enorm printre nemţeni.

La cele trei centre Remat din judeţ media maşinilor aduse pentru casat a scăzut încă din luna iunie la patru-cinci rable pe zi, de cinci ori mai puţin decât se înregistra zilnic în primul trimestru al anului.

Nemţenii şi-au scos rablele la casat

„Când am vrut să-mi dau maşina la Remat erau cozile prea mari şi trebuia să-mi fac programare, acum nu mai am bani pentru o maşină nouă, chiar dacă mai cumpăr două tichete", spune pietreanul Marius Onoriu. 

La centrul de la Piatra Neamţ mormanul de maşini colectat în luna iulie nu a atins încă numărul de 150 de caroserii necesar pentru operaţiunea de compactare. „Nu mai au oamenii bani să cumpere maşini, asta cred că e explicaţia. Nici tichetele valorice nu mai sunt foarte căutate aşa cum era prin februarie-martie", spune inginerul Cristian Trenchea, şeful centrului Remat Piatra Neamţ. După anunţurile din ziare, în prezent, preţul unui voucher pe piaţa liberă a scăzut de la 2000 la 1000 de lei.

Scăderea interesului pentru achiziţia de maşini prin programul Ministerului Mediului este vizibilă şi la dealerii auto. „În luna iulie am avut 53 de solicitări pentru maşini prin programul Rabla, în timp ce în primele două luni de la demararea programului am avut peste 200 de cereri", spune Tasica Postole, directorul general al reprezentanţei Auto Moldova, dealer Dacia şi Renault. Pentru judeţul Neamţ mai sunt disponibile 230 de vouchere iar dealerii de maşini speră ca în următoarele trei luni să mai atragă clienţi cu tichetele încă nevalorificate.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite