Neamţ: Profesor de 10 fără catedră de titular

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Cristina Luca sesiunea de repartizare pe posturi din acest an a fost inutilă, deşi a obţinut nota maximă. Dascălul nemţean spune că are emoţii şi pentru locul de suplinitor, pe care îl deţine încă un an la Liceul de Artă „Victor Brauner“.

La examenul pentru titularizare, Cristina Luca a obţinut cea mai mare notă din judeţul Neamţ, însă performanţa n-o ajută în niciun fel.

„Cum nu era niciun post de titular pentru educaţie muzicală, ştiam de la început că nota pe care urma să o obţin nu avea valoare decât pentru repartizarea pe posturi la suplinitori. Mi-am asumat de la început această situaţie, chiar dacă acum mi se pare frustrant“, spune cadrul didactic, care a predat anul trecut canto popular la Liceul de Artă „Victor Brauner“ din Piatra Neamţ.

Nemulţumită de nesiguranţa din sistem

Dascălul spune că trăieşte senzaţia anecdotică a unui alergător care fuge singur şi, la finiş, se clasează pe locul secund. „Aş fi fost mult mai bucuroasă dacă nota la concurs era mai mică, dar să fi prins un post de titular, mai ales că la această disciplină, după mine, următoarea notă a fost cu puţin peste 7“, mai spune Cristina. Nu este însă prima dată când profesorul de muzică trăieşte dezamăgirea unui examen promovat cu notă mare, dar fără finalitatea dorită. Cristina Luca a terminat Facultatea de Fizică-Chimie în 1992 şi a predat cele două discipline în unităţi şcolare din judeţ din postura de suplinitor. Pe lângă fizică şi chimie, ea a predat şi ore de muzică deoarece absolvise colegiul de profil din Piatra Neamţ. „În 2006 am obţinut media 9,60 la titularizare pentru un post la muzică, dar studiile făcute la colegiu nu erau suficiente.M-am înscris la Facultatea de Muzică a Academiei «Gheorghe Dima» din Cluj“, explică nemţeanca.

Deşi la fiecare examen de titularizare a obţinut peste nota 9, Cristina nu a reuşit să se încadreze pe postul dorit, dar a predat ca suplinitor la şcoli din Piatra Neamţ sau a făcut naveta la Roznov şi Slobozia. „Doar la Neamţ şi alte două judeţe n-au fost posturi titularizabile pentru muzică. La Bacău s-a putut înfiinţa un post de titular la muzică format din două catedre ale şcolilor din mediul rural“, mai spune dascălul nemulţumit de nesiguranţa din sistem. Cu toate frustrările, femeia nu şi-a pierdut speranţa şi crede că va veni şansa ei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite