Neamţ: Probele dintr-un dosar cu droguri au dispărut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La procesul în care este implicată şi soţia unui poliţist s-a aflat că nu mai există ambalajele cu urme de etnobotanice. Magistraţii Tribunalului Neamţ au amânat judecata pentru a opta oară şi au cerut lămuriri de la Inspectoratul General al Poliţiei.

În dosar, pietrenii Andrei Nastasă (25 de ani) şi Ana Creţu (34 de ani), soţia unui ofiţer de poliţie, sunt acuzaţi de trafic de droguri. La termenul de ieri al procesului, avocatul lui Nastasă a cerut lămuriri referitoare la ambalajele drogurilor, pe care le-a solicitat la termenul anterior ca probe la dosar. Iulian Mitrofan, judecătorul căruia i s-a încredinţat cazul, a citit un răspuns care a stârnit nedumerire şi râsete în sală.

Unde sunt ambalajele?

„Inspectoratul General al Poliţiei Române a răspuns că ambalajele solicitate cu titlu de probe nu mai există, s-au consumat în timpul procesului de extracţie a probelor la Laboratorul de Analiză a drogurilor de la Iaşi“, a spus judecătorul Mitrofan.

Pentru că avocatul a insistat să fie clarificată problema acestor ambalaje, judecătorul a cerut să se facă o nouă adresă la IGPR în care să se solicite încă o dată să se precizeze unde sunt aceste ambalaje. La finalul şedinţei, unde inculpaţii şi majoritatea martorilor au lipsit, judecătorul a stabilit un nou termen de proces.Andrei Nastasă şi Ana Creţu, care este soţia unui ofiţer de poliţie, au fost arestaţi după ce au fost prinşi în flagrant vânzând droguri etnobotanice într-un apartament din Piatra Neamţ, în data de 17 februarie 2010. Percheziţia a inventariat 411 plicuri cu diverse tipuri de plante şi substanţe cu efecte psihotrope, mutate în apartament din magazinul Happy Aroma Therapy din cartierul Precista. Magazinul fusese închis, pe 11 februarie, de Garda Financiară, după ce a fost interzisă comercializarea etnobotanicelor.

Afacere în apartament

Cei doi au continuat activitatea comercială în apartament, la preţuri promoţionale, dorind, probabil, să scape de stocurile cu care au rămas. Arestarea preventivă a fost decisă de Tribunalul Neamţ pe 17 februarie, iar Curtea de Apel Bacău a respins recursul declarat de cei doi la 22 februarie. Însă, tot Curtea de Apel a comutat pedeapsa în obligaţia de a nu părăsi ţara, la 19 martie, când cei doi au fost eliberaţi.

La prinderea traficanţilor în flagrant, poliţiştii de la DIICOT au folosit un agent sub acoperire, care a cumpărat în repetate rânduri droguri din apartamentul celor doi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite