Neamţ: Probele de la Bac, monitorizate de părinţii elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numiţi observatori, cei care vor avea acces în sălile de evaluare nu trebuie să fie rude cu elevii din centrul de examinare.

Părinţii care vor să fie în sălile de examen trebuie să depună cereri la Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ (IŞJ) până la 1 iunie. Dosarele lor vor fi analizate de comisiile judeţene de Bacalaureat. „Prezenţa acestor observatori poate asigura un plus de transparenţă în tot ceea ce presupune desfăşurarea  Bac-ului. Înscrierile au loc până la 1 iunie. Trebuie să analizăm dosarele, apoi vom face publice numele“, a spus Liliana Georgescu, inspector general adjunct al IŞJ.

Observatorii trebuie să fie membri ai asociaţiilor de părinţi ori ai ONG-urilor şi să nu fie rude până la gradul IV cu elevii candidaţi. Ei nu vor avea voie în sală cu telefoane sau cu orice alte mijloace de comunicare şi nici nu li se va permite să vorbească cu absolvenţii. „Fiul meu are examenul în acest an şi cred că aşa avem garanţia că notele se vor acorda pe drept“, a spus Mariana Nistor, mama unui elev din clasa a XII-a.

„Ar trebui un protocol“
În judeţ vor fi 30 de observatori. „Vor fi acceptaţi maxim doi observatori într-un centru de examen“, a adăugat Liliana Georgescu. Unii părinţi consideră că nu ar fi nevoie de supraveghere în plus dacă dascălii ar fi plătiţi bine. „Nu ar mai fi suspiciuni dacă decontarea orelor de muncă pentru membrii din comisiile de examinare s-ar face imediat şi dacă ar exista un protocol decent“, crede Cristian Mihalache, tatăl unei eleve.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite