Neamţ: Primul caz de gripă, prima suspiciune de AH1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epidemiologii vor să se asigure că pacienta diagnosticată cu gripă nu este infectată cu virusul AH1N1.

Medicii nemţeni aşteaptă verdictul Institutului Canatacuzino pentru primul caz de gripă diagnosticat în judeţ. Epidemiologii vor să ştie dacă pacienta în vârstă de 35 de ani internată la spitalul din Piatra Neamţ este infectată cu virusul AH1N1.

„Pacienta este internată la secţia Contagioase şi primeşte tratamentul specific pentru gripă. Am prelevat probe de laborator şi vor avea confirmarea Institutului Cantacuzino la începutul săptămânii viitoare asupra suspiciunii privind prezenţa virusului AH1N1", a spus doctoral Roxana Pipirigeanu, şefa Serviciului Epidemiologic din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

Pentru a evita îmbolnăvirea în această perioadă, medicii recomandă respectarea măsurilor elementare de igienă precum şi vaccinarea împotriva gripei.

„La medicii de familie din judeţ mai sunt distribuite aproximativ 6000 de doze de vaccin din cele 30.000 primite la începutul sezonului rece. Dacă va fi cerere, vom mai solicita alte doze de la Bucureşti", mai spune medicul epidemiolog.

Anul trecut în judeţul Neamţ au fost înregistrate în jur de 80 de cazuri de gripă de tip AH1N1

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite