Neamţ: Primarul din Făurei şi-a pierdut funcţia pentru 1.800 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Gherghel a fost demis oficial prin ordin prefectural

Atribuţiile lui Vasile Gherghel au fost preluate de luni dimineaţa de viceprimarul Dumitru Dăscăliţa.

„Astăzi am emis ordinul 162 / 12.04.2010 prin care se constată suspendarea din funcţie a primarului Vasile Gherghel din comuna Făurei pentru o perioadă de 30 de zile, cât durează arestul preventiv. Din câte ştiu eu, este un caz singular pentru judeţul Neamţ", ne-a declarat declarat Mihai Archip, prefectul judeţului Neamţ.

Pe 9 aprilie, Vasile Gherghel a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce a fost prins în flagrant luând mită de 1.800 de lei de la un reprezentant al firmei de salubritate care a câştigat licitaţia pentru colectarea deşeurilor din comuna Făurei. Flagrantul a fost organizat de Serviciul Judeţean Anticorupţie, la sesizarea reprezentanţilor firmei de salubritate, care au anunţat că primarul le-a cerut 10% din valoarea contractului pe care societatea l-a câştigat prin licitaţie.

Luni dimineaţa, la ora 11.00, consilierii locali din Făurei s-au întrunit în şedinţă extraordinară pentru a decide soarta comunei. „Noi ne-am întâlnit, dar nu am putut lua nicio decizie pentru că ordinul prefectural nu a ajuns încă la noi. De descurcat, ne vom descurca. Eu voi prelua atribuţiile primarului şi vom stabili care dintre consilieri le va prelua pe ale mele. Am fost acasă la primar şi am luat autoturismul primăriei, iar acum aştept să primesc şi cheile de la birou", a spus Dumitru Dăscăliţa, viceprimarul comunei Făurei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite