Neamţ: Primarul Ştefan, reclamat la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pietrean a făcut plângere împotriva edilului şef al oraşului şi a lui Viorel Măstăcăneanu, preşedintele de la FC Ceahlăul. Acuzaţiile sunt legate de un teren pe care au fost împroprietărite mai multe persoane, printre care rude de-ale preşedintelui FC Ceahlăul şi mama viceprimarului Ana Monda.

Pietreanul Iulian Luca (54 de ani) a trimis ieri o plângere penală la DNA Bucureşti, în care îl acuză pe primarul oraşului de abuz în serviciu, tulburare de posesie, nerespectarea hotărârilor judecătoreşti şi şantaj. Împreună cu Gheorghe Ştefan este acuzat şi Viorel Măstăcăneanu, preşedintele FC Ceahlăul, de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, tulburare de posesie şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti. Motivul pentru care cei doi sunt acuzaţi pleacă de la un teren cu suprafaţa de 3.281 de metri pătraţi, lângă intersecţia dintre străzile Fermelor şi General Dăscălescu.


„M-a şantajat“


Iulian Luca invocă o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă care constată dreptul lui de proprietate. „Am fost la Cartea funciară să îmi intabulez terenul şi am avut surpriza să văd că pe el sunt deja intabulate mai multe persoane, toate reprezentate ca procurator de Viorel Măstăcăneanu. Mai exact, erau unele rude de-ale lui şi mama viceprimarului Ana Monda“, a declarat Iulian Luca.


Conform actelor anexate la plângere, persoanele au primit terenul respectiv în compensare pentru un alt teren.


Iulian Luca susţine că astfel primarul a obţinut proprietatea prin intermendiul lui Viorel Măstăcăneanu. „Interesul lui Gheorghe Ştefan pentru acest teren l-am aflat încă din anul 2004, când, prin firma sa Silvex SA, a cumpărat activele de pe acesta de la societatea nostră, apoi, văzând că nu-i vindem şi terenul, a inventat calitatea de proprietar a Primăriei Piatra Neamţ“, se mai arată în plângere.


Iulian Luca afirmă că primarul l-a şantajat să renunţe la un proces, pentru un alt teren, „ameninţându-ne că ne va da în judecată şi va revendica terenul nostru, astfel încât ne va bloca ani de zile şi nici nu ne va da certificat de urbanism“, după cum se menţionează în plângerea penală.


Se abţin de la comentarii


Cei acuzaţi spun că nu cunosc detaliile plângerii. „N-am ce punct de vedere să-mi exprim, pentru că nu ştiu cât de reale sunt actele pe care le deţine domnul Luca. Am discutat cu dumnealui şi mi-a propus să-l cumpăr de la el“, a declarat Măstăcăneanu.


 „Nu fac parte din comisiile de împroprietărire ale Primăriei. Secretarul Primăriei trebuie să ştie despre ce este vorba. Dacă plângerea este pe numele meu, o să mă documentez“
, a spus Gheorghe Ştefan.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite