Neamţ: Primăriile de la graniţa cu Suceava sunt avertizate de evoluţia zăporului în amonte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe sectorul din Neamţ al râului Bistriţa lungimea podului de gheaţă a ajuns la 13 kilometri

Pentru a monitoriza cât mai bine situaţia de pe râu, autorităţile comunelor Borca, Farcaşa şi Poiana Teiului sunt menţinute permanent în legătură cu dispeceratul ISU Suceava. Fenomenul de zăpor este prezent şi în amonte de cele trei comune nemţene, în zona oraşului sucevean Broşteni. În aceste condiţii, temerile legate de o eventuală topire bruscă a gheţurilor se transmit şi către locuitorii din Neamţ.

„La Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă de la Borca, Farcaşa şi Poiana Teiului, localităţi posibil a fi afectate de manifestări negative ale fenomenului de zăpor, au fost transmise informări  cu date exacte referitoare la evoluţia situaţiei din amonte", a precizat căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Pe sectorul cuprins între viaductul Poiana Largului şi amonte de podul din satul Frumosu, comuna Farcaşa, fenomenul de zăpor se manifestă pe o lungime de 13,1 km, cu grosimi variabile de la 0,2 şi doi metri. Pe o zecime din lungimea tronsonului, aglomerările de gheaţă sunt lăsate pe mijloc şi prezintă un canal de curgere cu lăţimi între unu şi doi metri.

 

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite