Neamţ: Primar arestat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Gherghel, primarul comunei Făurei Neamţ a fost prins de oamenii legii în flagrant când lua un "comision" de 1800 de lei, pentru facilitarea activităţii în comună a unei firme care colecta deşeurile menajere.

Acţiunea a fost organizată ieri, 9 aprilie, când primarul a fost demascat chiar de reprezentantul firmei care îşi oferise serviciile în cadrul unei licitaţii publice. Nemulţumit de suma cerută de Vasile Gherghel pentru asigurarea contractului de prestări servicii, reprezentantul firmei a anunţat Poliţia înainte să ajungă la domiciliul primarului, aşa cum îi ceruse acesta.

Vasile Gherghel a pretins de la firma denuntătoare 10% din valoarea contractului.Acesta a fost trimis la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru săvîrsirea infractiunii de luare de mită", a declarat procurorul Stelian Olteanu, şeful secţiei Urmărire Penală din cadrul Parchetului Judeţean Neamt.

Viceprimarul comunei este străin de situaţie

Eu nu am aflat decât din presă. Nu am cunoştinţă de ce s-a întâmplat acolo. Ştiu că firma câştigase corect la o licitaţie care s-a organizat în toamnă. Eu nu am avut acces nici la acte şi nici la discuţiile cu reprezentanţii firmei", a declarat Dumitru Dăscăliţa, viceprimarul comunei Făurei.  

Primarul care a luat mită a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite