Neamţ: Preşedintele Consiliului Judeţean şi reprezentanţii Sănătăţii nemţene se pregătesc de întâlnirea cu Ministrul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După întâlnirea avută la nivel local între reprezentanţii administraţiilor locale şi cei ai sistemului medical din judeţ, aceştia plănuiesc o vizită la Bucureşti.

Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, s-a întâlnit ieri, 16 iunie, cu reprezentanţii autorităţilor locale din judeţ şi cu cei ai Sănătăţii nemţene pentru a discuta despre preluarea spitalelor de către administraţiile locale începând cu 1 iulie.

„Consiliul Judeţean Neamţ va  prelua Spitalul Judeţean Neamţ şi Spitalul de Psihiatrie «Sf. Nicolae» din Roman. Am ţinut să am această întâlnire şi cu specialiştii din domeniu, dar şi cu ceilalţi primari ca să fim cât mai bine informaţi despre chestiunile tehnice ce urmează a fi puse la punct. Pentru Consiliul Judeţean Neamţ prioritatea va fi asigurarea unor condiţii de activitate personalului medico-sanitar, a dotărilor şi aparaturii necesare, a tuturor celorlalte servcii conexe pentru ca, în final, să avem un act medical de o calitate mai bună şi pentru ca pacientul să fie mai bine şi mai corect tratat", a declarat Vasile Pruteanu.

Printre problemele discutate s-au numărat şi reducerea de paturi din spitale, dar şi deficitul de posturi din unităţile medicale.

Toate problemele ridicate la întâlnirea de ieri vor fi prezentate săptămâna viitoare Ministrului Sănătăţii, la întâlnirea care va avea loc între acesta şi reprezentanţii nemţenilor: Vasile Pruteanu, dr. Dan Morenciu, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, şi Valerică Frăţilă, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite