Neamţ: Portret/ Teodor Todiresei driblează ca să-l învingă pe Ronaldo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băiatul face fotbal de patru ani şi speră să nu renunţe niciodată la balonul rotund. Este înscris la Clubul Ceahlăul şi marea sa dorinţă este să joace pe stadionul Santiago Bernabeu.

Înainte de a se înscrie la club, Teo nu era atras de fotbal, deşi tatăl său este un microbist convins. „Când eram în clasa I, domnul antrenor Florin Axinia a venit la şcoală şi ne-a anunţat că face preselecţie pentru grupă. Aşa am ajuns la Clubul Ceahlăul. La început a fost destul de greu şi eram toţi ca o turmă de oi, dar în timp am început să jucăm fotbal şi să devenim o echipă“, povesteşte Teo.

A ajuns căpitan

Au urmat alţi trei ani de fotbal cu antrenorul Ciprian Iosub, care a reuşit să-l impulsioneze pe Teodor şi să-l determine să-şi dorească să facă performanţă. „M-a numit căpitan de echipă şi am avut o responsabilitate mai mare“, spune Teodor Todiresei, adăugând că a revenit apoi la primul antrenor, care îi coordonează paşii şi în prezent.

În primul cantonament a fost când era în clasa a II-a, la Focşani. Deşi era pentru prima dată departe de părinţi, Teo spune că i-a plăcut. „Mulţi îşi imaginează că în cantonament este ca în închisoare, dar nu-i deloc aşa. După meci, ne putem plimba prin oraşele în care ajungem şi aşa am învăţat şi geografie“, afirmă micuţul fotbalist.

Deşi practică un sport de echipă, Teodor a reuşit să se remarce în cei patru ani de fotbal, dovadă fiind medaliile şi diplomele obţinute. În 2008, împreună cu ceilalţi colegi, a ocupat locul al II-lea la Cupa Prichindelul. Un an mai târziu, la Arad, a fost golgheterul echipei, marcând nouă goluri, iar în 2010 s-au calificat pe locul al III-lea la etapa zonală a competiţiei „Echipa Şcolii“ şi a fost desemnat „Cel mai tehnic jucător“.

Câştigător la cros

„În mai 2010, la Zilele Sportive Sfântu Gheorghe, echipa noastră a ocupat locul I şi eu am fost golgheterul. În iunie, ne-am clasat pe locul al III-lea la Odorheiul Secuiesc, o lună mai târziu, la Topliţa, echipa a ocupat primul loc, iar în augut, la Zalău, ne-am clasat pe locul al IV-lea, iar eu am fost din nou golgheter, cu opt goluri“, povesteşte Teo.

Teodor Todiresei a câştigat, în octombrie 2010, şi locul al III-lea la cros, la faza municipală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, iar în luna aprilie a acestui an a participat, alături de echipă, la Cupa Hagi, câştigând primul loc la etapa zonală pe Moldova. „Înainte de meci am fost accidentat şi nu m-am putut antrena, dar am marcat două goluri. Sper să câştigăm această cupă“, spune Teodor Todiresei.

Idolii săi sunt Adrian Mutu şi Cristiano Ronaldo. L-a cunoscut până acum doar pe Gică Hagi şi spune că a fost impresionat de omul din viaţa de zi cu zi. „L-am mai întâlnit şi pe celebrul comentator sportiv Ilie Dobre, care mi-a oferit o carte cu autograf şi a spus că şi-ar dori să comenteze şi primul meu meci important“, a încheiat Teodor.

Profil
Născut. 22 iulie 1999, Piatra Neamţ.
Studii. Este elev în clasa a V-a la Şcoala „Elena Cuza“.
Familie. Este singur la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri
În ce echipă de fotbal ţi-ar plăcea să joci?
Cea mai mare echipă de fotbal din lume este Real Madrid şi acolo mi-ar plăcea să ajung, dacă voi avea noroc. Oricum, dacă vom câştiga Cupa Hagi, vom avea ocazia să jucăm pe stadionul Santiago Bernabeu. Dacă nu voi avea şansa de a juca la Real Madrid, nu vreau să plec niciodată de la Ceahlăul, ci vreau să ajut echipa să se califice în Champions League.
Cum te-ai simţit la primul meci cu public?
Nu am avut emoţii. Este adevărat că tensiunea era mai mare pentru că trebuia să câştigăm pentru a ne califica, dar în rest mi s-a părut ca orice alt antrenament. Îmi place ceea ce fac şi de aceea cred că nu am emoţii pe teren.

Ce-i place
Materiile preferate sunt româna, engleza şi franceza. Citeşte „Legendele Olimpului“. Aleargă pentru a avea condiţie fizică.

Ce nu-i place
Nu ascultă manele. „Nu-mi plac cipsurile şi nici să stau mult timp la calculator. Înainte să mă înscriu la club, pierdeam mult timp la televizor, dar acum prefer să alerg sau să fac orice altceva“, recunoaşte fotbalistul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite