Neamt: Portret/ Raluca Mitrea cucereşte premii în paşi de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-a descoperit pasiunea pentru dans în urmă cu şapte ani şi de atunci continuă să urce pe podium la toate concursurile. Vrea să devină antrenor pentru tinerele talente.

Ceea ce a părut o simplă activitate extraşcolară la început a devenit pasiune pentru Raluca Mitrea, care spune că acum nu şi-ar putea imagina viaţa fără dans. „Aveam 8 ani şi o prietenă a văzut un afiş prin oraş cu un club de dans care făcea înscrieri. Am fost împreună şi am început să urmăm cursurile. Ea s-a retras după un an, dar eu mi-am dat seama că sunt făcută pentru asta“, povesteşte Raluca Mitrea.


Primul concurs a fost la 10 ani


A învăţat că pasiunea înseamnă sacrificiu şi, pentru că şi-a dorit să aibă succes în lumea dansului, a renunţat la distracţia alături de prieteni în favoarea antrenamentelor şi a concursurilor. „Am câte două antrenamente pe săptămână, dar înainte de concursuri mă pregătesc mai mult. Nu mai am timp liber, dar ştiu că asta este ceea ce vreau să fac şi, pentru că nu m-a obligat nimeni să merg pe acest drum, nici nu mă plâng. Îmi place şi ştiu că trebuie să fac şi anumite sacrificii“, a spus dansatoarea. La 10 ani a participat la primul concurs de dans, la Iaşi, unde a ocupat locul IV.


A făcut naveta la Bacău şi Iaşi


„Nu am avut emoţii deloc pentru că nici nu-mi prea dădeam seama ce se întâmplă. Eu ştiam că vreau să dansez şi atât“, îşi aminteşte Raluca. Emoţiile, în schimb, au apărut în luna octombrie a anului trecut, când a participat la o competiţie la Suceava. „Am făcut pauză şase luni şi mi-am schimbat şi partenerul. De reacomodat nu a fost greu, dar recunosc că am avut emoţii când am urcat pe ringul de dans. Mă antrenam de o lună şi ceva cu noul partener şi nu ştiam cum ne descurcăm la un concurs. Ambii parteneri preferă stilul standard, în timp ce eu îl prefer pe cel latino“, povesteşte adolescenta.


Raluca şi-a schimbat şi cluburile de dans, dar acum a revenit la cel de unde a început primele antrenamente. „Mi-am dorit să văd cum este să ai şi alţi antrenori şi să cunosc şi alte echipe. De fiecare dată a fost o experienţă aparte. Numai că a fost şi obositor pentru că făceam naveta la Bacău sau la Iaşi şi ajungeam acasă după miezul nopţii, iar dimineaţa trebuia să fiu la şcoală“, povesteşte Raluca Mitrea.


Mersul în cantonamente, departe de familie, şi competiţiile au făcut-o să fie mai matură. „Cu timpul am învăţat să câştig, dar şi să pierd şi cred că cel mai frumos concurs la care am participat a fost Dance Masters, din 2008, de la Bucureşti. Acolo am fost pe locul al II-lea, dar au fost peste 50 de perechi în concurs şi am avut concurenţi talentaţi“, recunoaşte dansatoarea.

întrebări şi răspunsuri

Care a fost cel mai emoţionant moment de la un concurs de dans?
În octombrie 2010 am avut emoţii pentru că am revenit după o pauză de şase luni, dar atunci le-am depăşit repede, însă în luna noiembrie 2009, la campionatul de la Timişoara, mi-am văzut foştii antrenori dansând şi atunci ştiu că într-adevăr am avut emoţii. Nu pot descrie ce-am simţit atunci.
Ce ţi-ai dori să faci după ce nu vei mai concura?
Teoretic, pot participa la concursuri până la 35 de ani, iar de la 16 ani aş putea să devin şi antrenor. Mi-aş dori ca, după ce împlinesc 18 ani, să încep să-mi fac propriul club de dans, numai că ştiu că pentru asta îmi trebuie resurse financiare.

ce-i place
„Nu am prea mult timp liber, dar atunci când nu trebuie să mă pregătesc pentru şcoală sau pentru dans ies cu prietenii în oraş, la suc sau la piscină, la fel ca toţi cei de vârsta noastră. Îmi mai place să stau seara şi să citesc, chiar dacă acum m-am axat numai pe cărţile pentru şcoală pentru că nu-mi ajunge timpul pentru mai multe lecturi“, povesteşte Raluca.

ce nu-i place
„Nu sunt mofturoasă la mâncare, dar recunosc că nu-mi plac ciorbele şi lactatele, aşa că prefer să nu le consum. Nici cu manelele nu sunt de acord. Nu le ascult niciodată pentru că nu le văd rostul“, spune dansatoarea.

profil
născută. 7 octombrie 1996, Piatra Neamţ.
studii. Este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Generală nr.2 din Piatra Neamţ.
familie. Are un frate mai mic.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite