Neamţ: Portret/ Ion Purcariu îi face pe copii luptători-campioni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 30 de ani de activitate, antrenorul a cules cu elevii săi peste 25 de medalii la luptele greco-romane.

Ion Purcariu îşi aminteşte că, în anii copilăriei, în comuna Borleşti se organizau frecvent întreceri la trântă între copii.
„Se făceau lupte cu ocazia sărbătorilor câmpeneşti, la căminul cultural sau într-o sală de clasă unde aveam saltele“, îşi aduce aminte tehnicianul.

Pasionat de sport, nemţeanul a practicat în paralel şi fotbalul la echipa locală în divizia judeţeană, sau la Relonul Săvineşti, în divizia B. Pasul decisiv spre luptele greco-romane l-a făcut după ce a plecat în armată şi a reprezentat în competiţii, ca sportiv, clubul Steaua.

Între anii 1971-1976 a cucerit de trei ori titlul de campion naţional şi un titlu de vicecampion. „Meseria de antrenor am început să o practic din 1978, când am debutat la Clubul Sportiv «Ceahlăul»“, a spus nemţeanul.

Medalii europene

În primii ani a făcut voluntariat, dar din 1980 a început să cucerească medalii la Campionatele Naţionale. În cele peste trei decenii de când pregăteşte sportivi la lupte greco-romane, Ion Purcariu a reuşit să obţină rezultate deosebite pe plan internaţional cu elevii săi Daniel Andriescu (locul 5 la Campionatele Europene) şi Dragoş Câmpanu (campion european de cadeţi).

„În acest an am obţinut două locuri 5 la «Europenele» de cadeţi cu Vasile Dudău şi Daniel Crâşmariu“, se mândreşte tehnicianul. În plan intern, elevii pregătiţi de el au cucerit 25 de medalii în competiţiile de lupte greco-romane.
„Rezultatele au fost posibile în urma muncii depuse împreună cu antrenorii Mircea Covătaru şi, în ultimii ani, cu Ion Popa“, precizează antrenorul. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite