Neamţ: Portret/ Gabriel Tămăşanu, martor la cele mai fericite momente din viaţa oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul este cameraman profesionist şi realizează filme la nunţi. Are contracte în mai multe oraşe din ţară şi susţine că a fost de faţă şi la petreceri pline de ghinion.

Gabriel a fost barman, curier sau agent comercial până când şi-a descoperit pasiunea pentru camera de filmat. Acum, îşi doreşte să devină regizor de imagine în televiziune.„Aveam vreo 18 ani şi am fost la o nuntă. Acolo am stat şi l-am urmărit pe cel care filma şi m-a fascinat. Pot spune că totul a început ca o joacă. Am vrut să încerc şi eu. Am strâns bani şi mi-am cumpărat o cameră de familie. M-am axat mai mult pe filmări în natură: munte, pădure, flori“, îşi aminteşte Gabriel.

„Mai am multe de învăţat“

Dacă la început a fost numai pentru amuzament şi inspiraţie, pasiunea pentru camera de filmat a ajuns o profesie. „Am început prin a studia munca celor mai buni cameramani de pe plan naţional şi mi-am dat seama că am foarte multe de învăţat, fapt ce m-a motivat chiar şi mai mult. I-am şi contactat pe unii dintre ei şi mi-au vândut câteva ponturi pentru a-mi îmbunătăţi tehnica de filmare“, povesteşte Gabriel Tămăşanu. Din ce în ce mai bun în tehnica filmării video, Gabriel s-a gândit la o afacere proprie.

„Mi-am cumpărat aparatură profesională. Am început să-mi conturez un plan de afaceri şi să mă gândesc deja la a-mi realiza propriul studio foto-video“, spune cameramanul. Primul contract a fost filmarea unei nunţi. Clientul a fost mulţumit de calitatea înregistrării şi l-a recomandat la alţi cunoscuţi. „Abia atunci pot spune că am început cu adevărat să lucrez şi să-mi valorific pasiunea“, este de părere tânărul.

„Mireasa a leşinat şi apoi au rămas fără lumină“

Şi-a creat un site pe internet şi a participat la târgul de nunţi din Piatra Neamţ pentru a se promova. A fost convingător şi acum are clienţi din întreaga ţară care l-au solicitat să le filmeze cele mai importante momente din viaţa lor.  A filmat la Râmnicu Vâlcea, Bucureşti, Iaşi şi Bacău. În timp, a dezvoltat şi parteneriate cu fotografi locali şi nu numai, make-up artişti şi designeri de saloane pentru evenimente speciale. Gabriel spune că are şi momente amuzante de la nunţile la care a filmat.

„Un mire, supărat că i-a fost furată partenera de nuntă, a plecat de la eveniment şi s-a mai întors abia dimineaţa, aşa că întreaga nuntă a fost numai cu mireasa“, spune Gabriel amuzat. De asemenea, a fost martor la o nuntă urmărită de ghinion. „Mireasa a leşinat în timpul slujbei din biserică. După aceea, din 200 de musafiri le-au venit numai 30 şi au avut sala mai mult goală. Apoi, nu le-au pornit nici artificiile şi, la miezul nopţii, au rămas fără lumină în restaurant. Totuşi, pot spune că a fost una dintre cele mai frumoase şi plăcute perechi pe care le-am cunoscut în activitatea mea“, îşi aminteşte Gabriel Tămăşanu.

Profil
Născut. 29 ianuarie 1986, Piatra Neamţ.
Studii. A terminat Liceul „Andrei Bârsean“ din Braşov.
Familie. Este căsătorit.

Întrebări şi răspunsuri
Cum este munca cu oamenii?
Din păcate, puţini sunt cei care acordă importanţa necesară fotografiilor sau filmărilor de la o nuntă, deşi acestea rămân în timp. De fiecare dată încerc să comunic cu mirii şi să ajungem la un numitor comun, mai ales că nu mi-ar plăcea deloc să mi se reproşeze mai apoi că rezultatul nu este pe placul lor şi că nu au rămas cu amintiri frumoase de la unul dintre cele mai importante evenimente ale vieţii lor.
Ce presupune pregătirea pentru o nuntă?
Sunt miri care-şi aleg melodia şi tema nunţii, iar eu trebuie să creez un scenariu pentru filmare în funcţie de dorinţele lor şi de condiţiile oferite de spaţiul ales.

Ce-i place
„Abia aştept vara ca să fac drumeţii la munte. În timpul liber îmi place să joc fotbal cu băieţii ori şah. Când vreau să muncesc puţin, recunosc că am o pasiune pentru calculatoare: să le repar şi să descopăr tot felul de programe“, a spus Gabriel Tămăşanu.

Ce nu-i place
Cameramanul recunoaşte că nu-l încântă să se trezească la primele ore ale dimineţii. „Alte lucruri care nu-mi mai plac sunt muzica rock, pe care n-aş asculta-o niciodată, şi nici filmele horror“, recunoaşte tânărul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite